ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Οι δηλώσεις για τα ηλεκτρονικά μισθωτήρια αγροτικής γης έως 27 Φεβρουαρίου


Λύσεις στο γόρδιο δεσμό των ηλεκτρονικών μισθωτηρίων αγροτικής γης που απειλεί τα δικαιώματα και τις ενισχύσεις μεγάλης μερίδας αγροτών που καλλιεργούν σε νοικιασμένες εκτάσεις επιχειρεί να δώσει με «πακέτο» αποφάσεων και εγκυκλίου της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Γραμματεία γνωστοποιείται ότι παρατείνεται έως τις 27 Φεβρουαρίου η προθεσμία για τις δηλώσεις μίσθωσης αγροτικής γης που συνάφθηκαν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014 ενώ παράλληλα καθίσταται προαιρετική η υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης για τους εκμισθωτές αγροτικών εκτάσεων, εφόσον το μηνιαίο μίσθωμα δεν υπερβαίνει το ποσό των 80 ευρώ ανά μήνα.

Επιπλέον, με άλλη εγκύκλιο δίνεται η δυνατότητα να μην συμπληρώνονται όλα τα στοιχεία των συνεκμισθωτών-συνιοδιοκτητών κατά το χρόνο υποβολής της δήλωσης καθώς, όπως παραδέχεται η Γενική Γραμματεία, συχνά γεωργικές εκτάσεις ανήκουν στην συνιδιοκτησία πολλών και μερικές φορές αγνώστων μεταξύ τους προσώπων, με αποτέλεσμα να καθίσταται ανέφικτη η εμπρόθεσμη υποβολή της δήλωσης.


Μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα και τα πλήρη κείμενα των αποφάσεων κι εγκυκλίων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΓΓ Δημοσίων Εσόδων έχει ως εξής:

«Προκειμένου να ικανοποιηθούν πάγια αιτήματα ενός πολύ μεγάλου αριθμού αγροτών και να εξαλειφθεί ο κίνδυνος απώλειας των ενισχύσεων που συνδέονται με τις καλλιεργούμενες εκτάσεις, αλλά και για την απλοποίηση της διαδικασίας υποβολής δηλώσεων, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, μετά από συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Μόσχο Κορασίδη, υπέγραψε Αποφάσεις με τις οποίες:

1) Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής της δήλωσης πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης αγροτικών εκτάσεων για τις εκμισθώσεις που συνάφθηκαν μέχρι 31-12-2014, έως την 27/2/2015.

2) Γίνεται προαιρετική η υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης για τους εκμισθωτές αγροτικών εκτάσεων, εφόσον το μηνιαίο μίσθωμα δεν υπερβαίνει το ποσό των 80 ευρώ ανά μήνα.

Τέλος, με εγκύκλιο της Γ.Γ.Δ.Ε. και για τη διευκόλυνση των αγροτών κατά την υποβολή των πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας καθώς και για την απλούστευση της διαδικασίας, δίνεται πλέον η δυνατότητα να μην συμπληρώνονται όλα τα στοιχεία των συνεκμισθωτών-συνιοδιοκτητών κατά το χρόνο υποβολής της δήλωσης. Διευκρινίζεται περαιτέρω ότι τα στοιχεία αυτά θα παρέχονται εγγράφως, εφόσον ζητούνται από τις φορολογικές αρχές. Με την εγκύκλιο αυτή αντιμετωπίσθηκε το πρόβλημα της αδυναμίας εμπρόθεσμης υποβολής δήλωσης πληροφοριακών στοιχείων σε περίπτωση που γεωργικές εκτάσεις ανήκουν στην συνιδιοκτησία πολλών και μερικές φορές αγνώστων μεταξύ τους προσώπων, με αποτέλεσμα να καθίσταται ανέφικτη η εμπρόθεσμη υποβολή της.»

agronews
Οι δηλώσεις για τα ηλεκτρονικά μισθωτήρια αγροτικής γης έως 27 Φεβρουαρίου Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: