ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΟ 60% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ...


Η συζήτηση για το ελληνικό χρέος, με την κυβερνητική επιθυμία για διαγραφή και την ξεκάθαρη άρνηση της Γερμανίας- και όχι μόνο- για νέο κούρεμα, είναι και πάλι στο επίκεντρο για τα διεθνή ΜΜΕ.

Για αυτό το λόγο το BBC ανέλαβε να θυμίσει σε ποιους χρωστά η Ελλάδα. Στο δημοσίευμα που φιλοξενεί τη συνέντευξη της Ανγκελα Μέρκελ- η οποία απέκλεισε το ενδεχόμενο κουρέματος- τις δηλώσεις του Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος τονίζει πως θα γίνει ό,τι χρειάζεται για να αποφευχθεί το Grexit, όπως και τα όσα είπε ο Γιάννης Βαρουφάκης στο BBC, υπάρχει και ένα γράφημα που αναλύει το ελληνικό χρέος.

Σύμφωνα με αυτό- που βασίζεται σε στοιχεία από το Open Europe, ένα βρετανικό think tank- το ελληνικό χρέος φτάνει τα 323 δισεκατομμύρια ευρώ. Από αυτά, το 60% κατέχει η ευρωζώνη, το 10% το ΔΝΤ, το 6% η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το 3% ελληνικές τράπεζες, το 1% ξένες τράπεζες, άλλο 1% η Τράπεζα της Ελλάδος, το 15% αφορά άλλα ομόλογα και το 3% άλλα δάνεια.

Πηγή: Σε ποιους χρωστάει η Ελλάδα -Το BBC αναλύει το ελληνικό χρέος [εικόνα] | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/189507/se-poioys-hrostaei-i-ellada-bbc-analyei-elliniko-hreos-eikona#ixzz3QPd29AXt
Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΟ 60% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 5:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: