ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Εμφανίστηκε η σπάνια Ευρωπαϊκή Αγριόγατα στο Δέλτα του Καλαμά ...


 
Η ευρωπαϊκή αγριόγατα μοιάζει με την κατοικίδια γάτα, αλλά το μέγεθος της είναι διπλάσιο.Η εντυπωσιακή αγριόγατα... σουλατσάριζε ανάμεσα στις καλαμιές και... πόζαρε στον φακό των ερευνητών.

«Η ευρωπαϊκή αγριόγατα μοιάζει με την κοινή κατοικίδια, αλλά είναι διπλάσια σε μέγεθος. Το αρσενικό είναι ακόμη μεγαλύτερο και έχει πολύ μεγάλα πόδια» λέει στο «Εθνος» ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Αχέροντα και Καλαμά, Θεόδωρος Κομνηνός.

Επιστήμονες έχουν εντοπίσει τα τελευταία χρόνια ευρωπαϊκές αγριόγατες στα δάση της βόρειας Πίνδου και μάλιστα κοντά σε οικισμούς, όπως επίσης και σε παραποτάμιες περιοχές, παραμένει ωστόσο σπάνιο είδος για την ελληνική επικράτεια.

Οπως μας δήλωσε η βιολόγος του Φορέα, Εύη Συντιχάκη, «η αγριόγατα καταφέρνει να επιβιώνει μένοντας μακριά από ανθρώπινες παρεμβάσεις. Οπως και στις συγγενικές γάτες, η ζωή της είναι ως επί το πλείστον καθιστική, συνήθως παραμονεύει και επιτίθεται αιφνιδιαστικά στα θύματά της με άλμα. Πολύ σπάνια και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα κυνηγήσει σε ανοιχτά μέρη, ίσως για να βρει τροφή».
 
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=23106&subid=2&pubid=64123466 
Εμφανίστηκε η σπάνια Ευρωπαϊκή Αγριόγατα στο Δέλτα του Καλαμά ... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: