ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Κυβέρνηση Α.Τσίπρα: Δημιουργία Υπερ- υπουργείου με το Ανάπτυξης να εμπεριέχει & το Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ;Ο Γιώργος Σταθάκης στο υπερυπουργείο ανάπτυξης;

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης αναμένεται να ανακοινωθεί την Τρίτη, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου.Το νέο κυβερνητικό σχήμα θα είναι μικρό και θα υπάρξει μια ομογενοποίηση σε ό,τι αφορά τα παλιά υπουργεία (ανάλογα με το αντικείμενό τους), ενώ στα υπουργεία αυτά (της νέας κυβέρνησης) θα υπάρχει ένας προϊστάμενος υπουργός και πιθανότατα κάποιοι αναπληρωτές υπουργοί.Σύμφωνα με πληροφορίες του nooz, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα διεκδικήσουν τουπουργείο Ναυτιλίας, με την εποπτεία του Λιμενικού Σώματος. 

Ως προς τα άλλα κρίσιμα πόστα, ο Γιάννης Δραγασάκης αναμένεται να αναλάβει την αντιπροεδρία, ενδεχομένως και το οικονομικό επιτελείο, ενώ θα έχει εποπτεία και στα θέματα της διαπραγμάτευσης, ο Γιώργος Σταθάκης το υπερυπουργείο ανάπτυξης, ενώ ο Γιάννης Βαρουφάκης ακούγεται για το υπουργείο Οικονομικών ή και για την ομάδα διαπραγμάτευσης.

Σε θέσεις- κλειδί στο ΥΠΟΙΚ, αναμένεται να βρεθούν οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Ο Νίκος Παππάς θα είναι υπουργός Επικρατείας με αρμοδιότητα και στον επικοινωνιακό τομέα της κυβέρνησης.

Ο Πάνος Σκουρλέτης ακούγεται για το υπουργείο Εσωτερικών.

Το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να αναλάβει ο Αριστείδης Μπαλτάς.

Η νέα κυβέρνηση αναμένεται να ιδρύσει υπουργείο Μετανάστευσης, για το οποίο ακούγεται το όνομα τηςΤασίας Χριστοδουλοπούλου.

Στο υπουργείο Εξωτερικών ακούγεται το όνομα του Ν. Κοτζιά, ενώ στο υπουργείο Άμυνας ακούγεται το όνομα του Θ. Δρίτσα. Βέβαιη θεωρείται η τοποθέτηση ως αναπληρωτή του στρατηγού ε.α. Ν. Τόσκα. 

Για το υπουργείο Πολιτισμού ακούγεται ο Κ. Τσουκαλάς.

Το υπουργείο Εργασίας αναμένεται να είναι ένα από αυτά που θα ανατεθούν σε εκπροσώπους του Αριστερού Ρεύματος, με πιθανότερο τον Δ. Στρατούλη.

Για το υπουργείο Υγείας ακούγεται το όνομα του Π. Κουρουμπλή.

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης πιθανή θεωρείται η υπουργοποίηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, αν και ακούγεται και το όνομα του Π. Νικολούδη.

Ο Ν. Βούτσης ακούγεται ως πιθανός πρόεδρος της Βουλής, όπως και ο Θ. Δρίτσας, σε περίπτωση που δεν του ανατεθεί το υπουργείο Άμυνας.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Τσίπρας έχει εξαγγείλει κυβέρνηση με δέκα υπουργούς. Είναι πιθανό ο αριθμός αυτός να αυξηθεί, σύμφωνα με εκτιμήσεις κομματικών στελεχών, όχι όμως σε βαθμό που να αλλοιώνει την προγραμματική θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Όσον αφορά στο πρόσωπο που θα προταθεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας, αναμένεται να προταθεί ο Δ. Αβραμόπουλος ή ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, ενώ δεν έχει αποκλειστεί οριστικά ο Κ. Καραμανλής.

nooz
Κυβέρνηση Α.Τσίπρα: Δημιουργία Υπερ- υπουργείου με το Ανάπτυξης να εμπεριέχει & το Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ; Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: