ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Business Insider: Σε ποιους χρωστάει η Ελλάδα & πώς «μοιράζεται» το ελληνικό χρέος [γράφημα]


Υπάρχει... πολύ χρέος εκεί έξω, αλλά ποιος το κατέχει; Αυτό αναρωτιέται το Business Insider, που βρήκε την απάντηση στο email ενός οικονομολόγου.

Πρόκειται για τον Τόρστεν Σλοκ, της Deutsche Bank, ο οποίος κυκλοφόρησε ένα email με διάγραμμα, το οποίο δείχνει σε ποιους οφείλουν χρήματα μερικές από τις μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο.

Με βάση αυτό το γράφημα, που παρουσιάζει την κατάσταση όπως διαμορφωνόταν στα τέλη του 2013, το 80% του ελληνικού χρέους κατέχουν ξένοι, ενώ το υπόλοιπο μέρος του οφείλεται σε ελληνικές τράπεζες, σε «μη τράπεζες» (πιστωτικά ιδρύματα) στην Ελλάδα, σε ξένες «μη τράπεζες» και ένα μικρότερο ποσοστό του στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Πηγή: Business Insider: Σε ποιους χρωστάει η Ελλάδα - Πώς «μοιράζεται» το ελληνικό χρέος [γράφημα] | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/185540/business-insider-se-poioys-hrostaei-i-ellada-pos-moirazetai-elliniko-hreos-grafima#ixzz3O1VZo2vP
Business Insider: Σε ποιους χρωστάει η Ελλάδα & πώς «μοιράζεται» το ελληνικό χρέος [γράφημα] Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: