ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Στο 185% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος


Στο 185% του ΑΕΠ αυξήθηκε το δημόσιο χρέος το 2104, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που ανακοίνωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Ο αναπληρωτής υπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για την αυξητική πορεία του χρέους το οποίο όπως είπε "είναι μη βιώσιμο και πρέπει να το απαλύνουμε".

Μάλιστα, δήλωσε ότι υπάρχει μελέτη του Ινστιτούτου Levy που προβλέπει ότι το χρέος θα φθάσει το 205% του ΑΕΠ το 2015 διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι δεν την υιοθετεί αλλά ότι την παρακολουθεί για να διευκρινίσει αν τα συμπεράσματα της είναι ψευδή ή αληθή.

Σε ενημέρωση που έκανε σε δημοσιογράφους, ο κ. Μάρδας αναφέρθηκε στα 20 μισθολόγια που υπάρχουν στο δημόσιο τομέα τα οποία όπως είπε δημιουργούν στρεβλώσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Προανήγγειλε, πάντως, ότι θα χορηγείται πριμ παραγωγικότητας στους εφοριακούς ανάλογα με κριτήρια που θα αποφασισθούν και θα έχουν σχέση με τον αριθμό των υποθέσεων που θα ελέγχουν ή το ύψος των εσόδων που θα βεβαιώνουν. Παράλληλα, επανέλαβε την εκτίμηση του ότι από τη σύλληψη του λαθρεμπορίου καυσίμων, η οποία αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης, μπορούν να εισπραχτούν 1,5 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση και άλλα 800 εκατ. ευρώ από το λαθρεμπόριο τσιγάρων. Ο ίδιος, επίσης, προχώρα στην κοστολόγηση των μέτρων που έχουν εξαγγείλει οι υπουργοί. 
 
nooz
Στο 185% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 5:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: