ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μύνημα ΕΦΕΤ: Επιλέξτε τα σωστά τρόφιμα - 15η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα του Καταναλωτή


H Κυριακή που μας έρχεται, 15 Μαρτίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα του Καταναλωτή. Ετσι ο ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων), καλεί τους Ελληνες πολίτες να αναπτύξουν συνειδητή και υπεύθυνη συμπεριφορά στη διαμόρφωση διατροφικών επιλογών βασισμένων στην ορθή ενημέρωση για την ασφάλεια και τη διατροφική αξία των τροφίμων.

Παράλληλα, ως επίσημη Αρχή για τη διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων, καθώς και της προστασίας των καταναλωτών, χαιρετίζει όλους όσοι συμβάλουν στην ανάπτυξη και στη λειτουργία ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού συστήματος ασφάλειας για τα τρόφιμα, στο πλαίσιο της διατροφικής πολιτικής της χώρας.

«Ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας του Καταναλωτή θέτει έναν ακόμα προσανατολισμό, αυτόν της επιλογής της σωστής δίαιτας για την αποφυγή επιπτώσεων στην υγεία. Στην κατεύθυνση αυτήν, ο ΕΦΕΤ, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη γαστρονομική παράδοση της χώρας μας και τη συνεισφορά του μοντέλου της παραδοσιακής ελληνικής διατροφής στην υγεία των καταναλωτών, αξιοποιεί το εθνικό και ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο για τα τρόφιμα και αναπτύσσει πρωτοβουλίες και δράσεις διατροφικών ερευνών και ενημέρωσης των καταναλωτών με σκοπό τη μεγαλύτερη ευαισθητοποίησή τους» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

agrocosmos.com
Μύνημα ΕΦΕΤ: Επιλέξτε τα σωστά τρόφιμα - 15η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα του Καταναλωτή Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: