ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Νέο σκάνδαλο με παράνομη διακίνηση κρέατος αλόγων στη Γαλλία


Πολλά από τα άλογα είχαν υποβληθεί σε φαρμακευτικές αγωγές που καθιστούν το κρέας τους ακατάλληλο προς κατανάλωση. Η υπόθεση αφορά μόνο τη Γαλλία και την Ισπανία, και όχι άλλες χώρες όπως η Ελλάδα.

Ευρεία επιχείρηση πραγματοποιεί από τη Δευτέρα η γαλλική αστυνομία στο πλαίσιο έρευνας, που αφορά κυρίως την Ισπανία, για παράνομη διακίνηση κρέατος αλόγων, ορισμένα από τα οποία είχαν περάσει από επιστημονικά εργαστήρια πριν καταλήξουν στο πιάτο του καταναλωτή.

Περίπου 100 αστυνομικοί πραγματοποίησαν επιχείρηση στη νότια Γαλλία στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν περίπου 20 άνθρωποι.

"Για παράδειγμα, ένα άλογο σε ένα κέντρο ιππασίας, το οποίο θα έπρεπε να τελειώσει τη ζωή του ήσυχα σε ένα λιβάδι, καταλήγει στο σφαγείο, ενώ έχει υποβληθεί σε φαρμακευτικές αγωγές που καθιστούν το κρέας του ακατάλληλο προς κατανάλωση", τόνισε πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.

"Ύστερα υπάρχει το άλογο του εργαστηρίου. 'Η το χρησιμοποιούν για αιμοληψίες προκειμένου να παρασκευαστούν φάρμακα η χρησιμοποιείται ως πειραματόζωο", πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Πηγή που πρόσκειται στην έρευνα τόνισε ότι εκατοντάδες άλογα, ορισμένα από τα οποία είχαν αγοραστεί από τη φαρμακοβιομηχανία Sanofi, πωλήθηκαν προς κατανάλωση μετά την πλαστογράφηση ή την εξαφάνιση των κτηνιατρικών πιστοποιητικών τους.

Η έρευνα διατάχθηκε ύστερα από ανώνυμη καταγγελία στα τέλη του 2012 σε μια τοπική διεύθυνση προστασίας του καταναλωτή.

Η νέα αυτή υπόθεση για το κρέας αλόγων απειλεί εκ νέου τον τομέα αυτόν, ο οποίος δέχθηκε μεγάλο πλήγμα με την αποκάλυψη, στις αρχές του 2013, ότι μια επιχείρηση στη νότια Γαλλία, η Spanghero πωλούσε κρέας αλόγου αντί για βοδινό. Το κρέας αυτό είχε χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή εκατομμυρίων προμαγειρεμένων γευμάτων μεγάλων εταιρειών.

Σημειώνεται πάντως, ότι η υπόθεση αφορά μόνο τη Γαλλία και την Ισπανία, και όχι άλλες χώρες όπως η Ελλάδα.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/248095/gallia-neo-skandalo-me-paranomi-diakinisi-kreatos-alogon-/#ixzz3UQhioN6u
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook
Νέο σκάνδαλο με παράνομη διακίνηση κρέατος αλόγων στη Γαλλία Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 8:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: