ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Β.Αποστόλου: Καλεί τους αγρότες να καλλιεργήσουν τα πλημμυρισμένα τους χωράφια


«Να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους», κάλεσε τους αγρότες της χώρας ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, επισημαίνοντας ότι για κάποιους οι πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις δεν οδήγησαν σε ολοκληρωτική καταστροφή.

Μιλώντας, στο περιθώριο της 1ης Freskon της ΔΕΘ-Helexpo, ο κ. Αποστόλου αναφορικά με το τι θα γίνει με τα δικαιώματα των αγροτών, που είδαν τα χωράφια τους να καταστρέφονται από τις πλημμύρες επισήμανε: «μόλις μας επιτρέψουν οι συνθήκες, δηλαδή θα αποσυρθούν τα νερά, θα γίνει μια καταγραφή των εκτάσεων, είτε αυτών που είχαν καλλιέργεια και καταστράφηκε, είτε αυτών που δεν μπόρεσαν να καλλιεργηθούν».

Σε περίπτωση που καταστεί αδύνατη η καλλιέργεια εκτάσεων λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, ο κ. Αποστόλου διαβεβαίωσε ότι «θα καταγραφούν αυτές οι εκτάσεις και βεβαίως, μέσα από τις επαφές που θα κάνουμε με την ευρωπαϊκή επιτροπή, θα ζητήσουμε τεκμηριωμένα τα δικαιώματα που αφορούν αυτές τις εκτάσεις που δεν καλλιεργήθηκαν να ισχύσουν αλλά και επιπλέον επειδή θα υπάρξει μια απώλεια εισοδήματος θα δούμε σε συνεννόηση με την ευρωπαϊκή επιτροπή μήπως μέσα από διαδικασίες ενισχύσεων de minimis καλύψουμε και ένα κομμάτι του εισοδήματος που χάθηκε».

http://www.agrotypos.gr/index.asp?mod=articles&ID=91865
Β.Αποστόλου: Καλεί τους αγρότες να καλλιεργήσουν τα πλημμυρισμένα τους χωράφια Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:45 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: