ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Τα βιολογικά προιόντα κύριο θέμα στην άτυπη σύνοδο των Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ στη Ρίγα


Ξεκίνησε τη Δευτέρα (1 Ιουνίου) και ολοκληρώνεται σήμερα, στη Ρίγα, η άτυπη σύνοδος των Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ, κατά την οποία η λετονική Προεδρία καταθέτει σχέδιο προώθησης της βιολογικής γεωργίας στην ΕΕ. Το θέμα της άτυπης συνάντησης των υπουργών είναι: «Βιολογική παραγωγή: Βιωσιμότητα, ανάπτυξη και ανάγκες των καταναλωτών, πριν και μετά το 2020». Η Προεδρία έχει ετοιμάσει ένα έγγραφο συζήτησης σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση και την ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα κράτη μέλη καλούνται να αξιολογήσουν ποια από τα υπάρχοντα όργανα πολιτικής έχουν επιτυχία στον τομέα της βιολογικής γεωργίας και ποια μέσα θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον.

Κατά τη διάρκεια της άτυπης συνεδρίασης του Συμβουλίου, οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν το Buku audzētava, ένα βιολογικό αγρόκτημα στην ενορία Valgunde.

Στα πλαίσια της συνάντησης στη Ρίγα, τη Δευτέρα (1/6) υπήρξε και μια κατ’ αρχήν συμφωνία των εκπροσώπων του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιο και του Συμβουλίου και της Κομισιόν όσον αφορά τα εκκρεμή ζητήματα σχετικά με την πρόταση Κανονισμού για την υγεία των ζώων. Ο νέος Κανονισμός αναμένεται να εγκριθεί επίσημα πριν από το τέλος του 2015. 

«Ο νέος κανονισμός καθορίζει ένα σαφές και ενιαίο νομικό πλαίσιο με στόχο να εξασφαλίσει μια καλύτερη πρόληψη και έλεγχο των ασθενειών που μεταδίδονται μεταξύ των ζώων αλλά και από τα ζώα στον άνθρωπο», δήλωσε μετά τη συμφωνία ο Πρόεδρος του Συμβουλίου και Υπουργός Γεωργίας της Λετονίας κ. Jānis Dūklavs.

agrotypos.gr
Τα βιολογικά προιόντα κύριο θέμα στην άτυπη σύνοδο των Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ στη Ρίγα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: