ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Αυτόματους πωλητές φρέσκου γάλακτος βάζει στους φούρνους η Ομοσπονδία των Αρτοποιών


Μια πρωτοποριακή… αντιγραφή του μοντέλου των αυτόματων μηχανών πώλησης – εμφιάλωσης φρέσκου γάλακτος που εισήγαγε με μεγάλη επιτυχία ο «ΘΕΣγάλα», επιχειρεί, σύμφωνα με πληροφορίες  η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος.

Πρόκειται για μηχανήματα Ιταλικής προέλευσης, μικρότερα σε μέγεθος από εκείνα του συνεταιρισμού «ΘΕΣγάλα», (το μέγεθός τους είναι περίπου όσο ένα ψυγείο), τα οποία φιλοξενούν μικρές δεξαμενές γάλακτος 30 λίτρων, τα οποία θα εγκατασταθούν στα αρτοποιεία της χώρας, σε συνεργασία με κατά τόπους Ομάδες Παραγωγών ή Συνεταιρισμούς που θα αναλάβουν την προμήθεια του γάλακτος.

Σε πρώτη φάση το σύστημα θα λειτουργήσει πιλοτικά στη Θεσσαλονίκη, όπου υπάρχει ήδη συμφωνία με Ομάδα Παραγωγών. Οι πληροφορίες του agro24 αναφέρουν ότι το θέμα θα συζητηθεί την Κυριακή και θα ληφθεί η σχετική απόφαση, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

Το σύστημα θα λειτουργεί σε όλη την Ελλάδα υπό την ίδια εμπορική ονομασία ώστε να μπορεί να διαφημιστεί και να γίνει αναγνωρίσιμο, αλλά σε κάθε περιοχή θα έχει την ευθύνη διαφορετική Οργάνωση κτηνοτρόφων.

Η βασική επιδίωξη των αρτοποιών είναι να παρέμβουν δυναμικά στην αγορά του φρέσκου γάλακτος, δίνοντας στον πελάτη διαφοροποιημένο προϊόν και μάλιστα σε ελκυστική τιμή που θα κινηθεί, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, γύρω στο 1 ευρώ λιανική.

Από την άλλη, η κίνηση αυτή, στο βαθμό που θα μαζικοποιηθεί, θα σώσει τη δυνατότητα στους αγελαδοτρόφους να προωθούν το γάλα σε πολύ καλή τιμή σε σχέση με εκείνη που πληρώνουν οι γαλακτοβιομηχανίες. Ταυτόχρονα ο καταναλωτής θα προμηθεύεται γάλα ημέρας φρέσκο, παστεριωμένο, ποιοτικό και ασφαλές, σε πολύ καλή τιμή.

O καταναλωτής θα επιλέγει την ποσότητα που επιθυμεί, 1 ή 1/2 λίτρο, ενώ θα μπορεί να χρησιμοποιήσει και δικό του μπουκάλι.

agro24.gr
Αυτόματους πωλητές φρέσκου γάλακτος βάζει στους φούρνους η Ομοσπονδία των Αρτοποιών Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: