ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Συνάντηση Π.Λαφαζάνη, με την Ένωση Εργαζομένων Τσιμέντων ΧαλκίδαςΟ Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης είχε το απόγευμα της Δευτέρας συνάντηση με το Προεδρείο της Ένωσης Εργαζομένων Τσιμέντων Χαλκίδας, παρουσία των Γενικών Γραμματέων,Βιομηχανίας Γιάννη Τόλιου και Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Απόστολου Αλεξόπουλου, καθώς και του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, Στέφανου Μπασινά.

O Πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Τσιμέντων Χαλκίδας, Ηλίας Κούκουρας και ο Γ.Γ. Παναγιώτης Τραγουλιάς, εξέφρασαν την αγωνία τους για τις συνεχιζόμενες, από τον Απρίλιο του 2013, απολύσεις στο εργοστάσιο των Τσιμέντων Χαλκίδας που είχαν ως αποτέλεσμα την αδρανοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας. Παράλληλα, έθεσαν ερωτήματα αναφορικά με την επαναλειτουργία τόσο του εργοστασίου όσων και των γειτονικών λατομείων, αλλά και τις πραγματικές προθέσεις της ιδιοκτήτριας εταιρίας “LAFARGE”, καθώς διαπιστώνουν ότι στην περιοχή του λιμανιού προωθούνται άλλες δράσεις. Αφορμή υπήρξε πρόσφατο δημοσίευμα στον τοπικό Τύπο για την ύπαρξη σχεδίου του Οργανισμού Λιμένων Νήσου Εύβοιας (ΟΛΝΕ), που προβλέπει την μετατροπή της έκτασης όπου λειτουργούσαν τα Τσιμέντα Χαλκίδας σε χώρο για logistics, όπου θα μεταφερθούν και οι δραστηριότητες από τον Άγιο Γεώργιο της Δραπετσώνας που έκλεισε για περιβαλλοντικούς λόγους.

Ο Υπουργός ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, εξέφρασε τη στήριξή του στον αγώνα των εργαζομένων και στα αιτήματά τους, υπογράμμισε την ανάγκη να ενισχυθεί η τοπική ανάπτυξη και η απασχόληση σε μια περιοχή που αντιμετωπίζει οξύτατο πρόβλημα ανεργίας, ενώ δεσμεύτηκε να διερευνήσει τις αναφορές για νέες δράσεις που προωθούνται στο χώρο του εργοστασίου των Τσιμέντων Χαλκίδας.
 ypeka.gr
Συνάντηση Π.Λαφαζάνη, με την Ένωση Εργαζομένων Τσιμέντων Χαλκίδας Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 12:15 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: