ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

''Μένουμε Ευρώπη'' ή ''η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες''


του Βάκη Τσιομπανίδη , Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ 

Μένουμε Ευρώπη κράζουν κάποιοι, χωρίς ποτέ να μπούμε στην λογική να εξετάσουμε να συζητήσουμε,να αποφασίσουμε σε ποια Ευρώπη θέλουμε να ανήκουμε. Στην Ευρώπη των λαών ή στην Ευρώπη της Μέρκελ και των αριθμών, στην ευημερία και ευμάρεια του συνεργατισμού ή στον δεσποτισμό και την αντιπαραγωγική λιτότητα και υπερφορολόγηση που εμμένει ο πλούσιος βοράς κατά του φτωχού νότου. 

Ενωμένη Ευρώπη δεν νοείται όταν δεν υπάρχει κοινή πολιτική και φυσικά κοινή οικονομική πολιτική,κοινά σύνορα,με κοινούς στόχους και στρατηγικές, εμείς το μόνο κοινό που έχουμε με τους Ευρωπαίους είναι το νόμισμα (η είσοδος μας στην ΟΝΕ έγινε με πλασματικά στοιχεία και καταρράκωσε την εθνική μας οικονομία) και κοινή αγροτική πολιτική Κ.Α.Π που στην ουσία λειτούργησε ως δούρειος ίππος διαλύοντας των πρωτογενή τομέα της χώρας μας και χάρισε πάνω απο 4 δις ετήσιος σε εισαγωγές προϊόντων φυτικά και ζωικής παραγωγής από τις πλούσιες χώρες του βορρά.

 Αν εξετάσουμε την προέλευση του υπέρογκου χρέους θα δούμε πως προέρχεται από την κακή διαχείριση των προηγούμενων κυβερνήσεων και από τις δαπάνες για άμυνα και εξοπλισμούς, αν πραγματικά ζούσαμε στην Ευρώπη τότε τα σύνορα της χώρας δεν ήταν ταυτόχρονα και Ευρωπαϊκά σύνορα , τότε προς τι μας πίεζαν συνεχώς οι πλούσιες χώρες του βορρά να αγοράζουμε εξοπλιστικά και όπλα; 

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν μας έβαλε στην ΕΟΚ έλεγε πως το α) συντρέχουν εθνικοί λόγοι β)Θα γίνουμε λαχανόκηπος των Βρυξελλών. Τελικά δεν πετύχαμε κανέναν από τους δύο πρωταρχικούς λόγους για τους οποίους ενταχθήκαμε στην ΕΟΚ.

Ναι θέλουμε την Ευρώπη πιστεύουμε ακράδαντα πως η Ελλάδα είναι και θα είναι η καρδιά της Ευρώπης, μιας Ευρώπης στηριζόμενη στον συνεργατισμό και όχι στην φτωχοποίηση μιας χώρας για να κερδοσκοπεί η άλλη. Όχι στην Ελλάδα αποικία χρέους και προτεκτοράτο των πλούσιων βόρειων δανειστών μας. 

Αφήνουμε τους αποδημιτικούς παπαγάλους να κράζουν, εμείς δεν παραδινόμαστε αμαχητί, εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα και αν πρόκειται για την Ευρώπη των λαών,της ανάπτυξης και της ευημερίας ναι '' ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ''  αν όχι δεν θα ακολουθήσουμε την λαϊκή ρήση ""Ας με λένε κασαπίνα και ας πεθαίνω απο την πείνα'', τότε βροντοφωνάζουμε ''Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες ''.

kthnotrofia.pblogs.gr
''Μένουμε Ευρώπη'' ή ''η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες'' Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: