ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Χοιρινά σνίτσελ με προσούτο, ντομάτα και τυρί τσένταρ


Γρήγορα και πεντανόστιμα σνίτσελ με προσούτο, ντομάτες και τυρί τσένταρ.Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα πλήρες γευστικότατα γεύμα για όλη την οικογένεια.

Υλικά συνταγής
  • 4 χοιρινά σνίτσελ
  • 4 φέτες προσούτο
  • 2 κ.γ. ψιλοκομμένο φασκόμηλο [φρέσκο ή ξερό]
  • 120 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί τσένταρ ή γκούντα
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες [μόνο τη ψίχα χωρίς τη φλούδα και τα σπόρια]
  • βούτυρο [μαργαρίνη]
  • αλάτι, πιπέρι
  • κρέμα γάλακτος [προαιρετικά]
Για το πανάρισμα:
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • φρυγανιά τριμμένη
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση συνταγής
  • Αλατοπιπερώνουμε τα σνίτσελ και τα καρυκεύουμε με το φασκόμηλο. Τα αλευρώνουμε, τα περνάμε από το χτυπημένο αυγό και τα βουτάμε μέσα στην τριμμένη φρυγανιά και από τις δύο πλευρές.
  • Σε ένα φαρδύ τηγάνι ρίχνουμε λίγη μαργαρίνη, θερμαίνουμε καλά και τηγανίζουμε τα σνίτσελ, μέχρι να ροδίσει η κρούστα τους.
  • Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγο και μετά σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι. Απλώνουμε πάνω στα σνίτσελ τις φέτες από το προσούτο, στη συνέχεια τα κομματάκια ντομάτας και τέλος το τυρί. Τα περιχύνουμε [προαιρετικά] με κρέμα γάλακτος και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο στους 180 C έως ότου λιώσει το τυρί. Σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές ή πουρέ. 
Sintayes.gr
Χοιρινά σνίτσελ με προσούτο, ντομάτα και τυρί τσένταρ Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: