ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Δέκα μέλη ελάχιστο όριο για Ομάδα Παραγωγών προωθεί το ΥΠΑΠΕΝ


Ως ελάχιστο όριο για την αναγνώριση μιας Ομάδας Παραγωγών, σε οποιοδήποτε προϊόν, θα οριστούν τα δέκα μέλη. Αυτό προβλέπει το σχέδιο νόμου για τους συνεταιρισμούς, σύμφωνα με τον βουλευτή και Τομεάρχη Αγροτικού των ΑΝΕΛ, Βασίλη Κόκκαλη, ο οποίος έχει στα χέρια του το πρώτο κείμενο, στα πλαίσια εσωτερικής κυβερνητικής διαβούλευσης, με βουλευτές και ορισμένους συνεταιρισμούς.

Oι συνεταιρισμοί δενδροκαλλιεργειών δηλώνουν ικανοποιημένοι από το ελάχιστο αυτό όριο των δέκα μελών,

Πιο συγκεκριμένα το επίμαχο άρθρο 35 αναφέρει τα εξής: «Οι Ομάδες Παραγωγών συγκροτούνται με πρωτοβουλία τουλάχιστον πέντε (5) παραγωγών ομοειδών προϊόντων ζωικής προέλευσης και τουλάχιστον δέκα (10) παραγωγών ομοειδών προϊόντων φυτικής προέλευσης. Η ελάχιστη παραγωγή και για τις δύο κατηγορίες θα καθορίζεται από το γινόμενο των μελών της Ομάδας Παραγωγών επί τον μέσο όρο του παραγόμενου προϊόντος της Ομάδας Παραγωγών στην Περιφέρεια σύμφωνα με τα στοιχεία των δηλώσεων καλλιεργειών. 

Η διαχείριση και εκπροσώπησή τους, τα ειδικότερα δικαιώματα και υποχρεώσεις των μελών, το ύψος της μερίδας, καθώς και κάθε άλλο θέμα σχετικό με τη συγκρότηση και λειτουργία των ομάδων παραγωγών ρυθμίζονται από Ειδικό Κανονισμό Λειτουργίας ο οποίος καταρτίζεται από τα μέλη. Συμπληρωματικά εφαρμόζονται οι διατάξεις του Αστικού Κώδικα που αφορούν τις εταιρείες».

O κ. Κόκκαλης δήλωσε τα εξής: «Σαφώς πρόκειται για μία θετική εξέλιξη, καθώς σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία για τον πρωτογενή τομέα, η κυβέρνηση οφείλει να σταθεί στο πλευρό των παραγωγών με κάθε τρόπο, ανοίγοντας ορίζοντες που θα οδηγήσουν τη χώρα στην ανάπτυξη. 

Όλα δείχνουν ότι θα ικανοποιηθεί ένα λογικό αίτημα όχι μόνο των παραγωγών των Δέντρων Τυρνάβου, αλλά κι άλλων φιλόδοξων Αγροτικών Οργανώσεων, να συστήσουν μια Ομάδα Παραγωγών, η οποία θα τους δίνει τη δυνατότητα ένταξης αυτής σε επιχειρησιακό πρόγραμμα, πράγμα πολύ σημαντικό για την ολοκλήρωση των εργασιών στις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού, αλλά και την υπαγωγή σε τυχόν άλλα προγράμματα, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα πέραν της συγκέντρωσης και διάθεσης των προϊόντων τους να προβούνε σε διαλογή, συσκευασία και στη συνέχεια στη διάθεσή τους στην αγορά.

 Μάλιστα ο καθορισμός των απαραίτητων μελών για τη σύσταση της ΟΠ από 20 που προτείνονταν από τον Συνεταιρισμό «ΓΑΙΑ ΦΡΟΥΙΤ» σε 10 μέλη, μόνο ικανοποίηση μπορεί να προκαλέσει, ενώ αποδεικνύει και τη διάθεση στήριξης του αγροτικού εισοδήματος από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Θα συνεχίσω να βρίσκομαι στο πλευρό των παραγωγών σε κάθε προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών παραγωγής, δεσμευόμενος ότι οι επαφές μου με την ηγεσία του Υπουργείου θα συνεχιστούν προς την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης».

Δέκα μέλη ελάχιστο όριο για Ομάδα Παραγωγών προωθεί το ΥΠΑΠΕΝ Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: