ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ο Αλέξης Τσίπρας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Β' ΜΕΡΟΣ -ΒΙΝΤΕΟ)VIDEO 2 - ΤΣΙΠΡΑΣ από realmedialive

 Ο Αλέξης Τσίπρας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Β' ΜΕΡΟΣ -ΒΙΝΤΕΟ)ΜΕΡΟΣ 2ο

Πρόσθεσε ότι: «στόχος είναι μέσα στη διαπραγματευτική διαδικασία να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε για τη φορολογία να θεωρούνται κατά κύριο επάγγελμα αγρότες τα φυσικά πρόσωπα τα απασχολούμενα κατά κύρια απασχόληση με κάθε είδους αγροτική διαδικασία η οποία τους αποφέρει τουλάχιστον το 50% του συνολικού καθαρού εισοδήματός τους. Γι’ αυτούς να διεκδικήσουμε φορολόγηση του εισοδήματός τους με 13% και όχι με 26% και προκαταβολή φόρου στο 50% και όχι στο 100% όπως θα ισχύσει για τους υπόλοιπους».

Για τους νέους αγρότες ο πρωθυπουργός εξήγγειλε τη διεκδίκηση της ισχύς της μείωσης κατά 30% του φορολογικού συντελεστή και της προκαταβολής για τα επόμενα 3-5 χρόνια επαναλαμβάνοντας ακόμη μια φορά για μία δίκαιη διεκδίκηση.

Πέρα από τη συμφωνία ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για θέσπιση νέων φορέων συλλογικής οργάνωσης (συνεταιρισμούς, κοιτίδες επιχειρηματικότητας). Στόχος να προωθήσει νέες οριζόντιες μορφές οργάνωσης και συνεργατικά σχήματα. Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας στόχος δεν πρέπει να είναι η μαζική παραγωγή αλλά η υψηλή ποιότητα.

Ακολούθως ο Αλέξης Τσίπρας εξήγγειλε πρόγραμμα αγροτικής πολιτικής ως το 2020 με αξιοποίηση άνω των 6 δισ. ευρώ και δημιουργία 50.000 θέσεων εργασίας, αν αξιοποιηθεί σωστά.

.real.gr

Ο Αλέξης Τσίπρας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Β' ΜΕΡΟΣ -ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:11 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: