ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Αγαπητέ αγρότη, γιατρέ, ελεύθερε επαγγελματία, βουλευτή...


Όσο η Ελλάδα αργεί να ακολουθήσει τα βήματα άλλων χωρών, με συνεργασία όλων των κομμάτων, τόσο η λύση για το πρόβλημα της φοροδιαφυγής θα είναι ένα μακρινό όνειρο

Ζούμε σε μία κοινωνία στην οποία κανείς δεν αμφισβητεί, τουλάχιστον φαινομενικά, την λογική του ότι πρέπει όλοι οι πολίτες να απολαμβάνουν την βοήθεια που είναι υποχρεωμένη να τους παρέχει η πολιτεία σε τομείς όπως η παιδεία, η υγεία, οι κοινωνικές παροχές, η ασφάλεια και γενικά όσα βοηθούν στο να υπάρχει μια δίκαια κοινωνία.

Παράλληλα βέβαια από την πλευρά τους οι πολίτες, εκτός από το να τηρούν τους νόμους, είναι υποχρεωμένοι να συνεισφέρουν οικονομικά μέσω των φόρων, ανάλογα με τα έσοδα τους, στα έξοδα του κράτους.

Όλοι όσοι μας κυβέρνησαν τα τελευταία 6 χρόνια, χωρίς καμία εξαίρεση εναποθέτουν τις προσδοκίες για λύση της κρίσης στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

Πιστεύω ότι είναι λάθος, να νομίζουμε ότι υπάρχει μία συγκεκριμένη λύση που θα βοηθούσε αυτόματα στο να οδηγηθούμε στο τέλος της φοροδιαφυγής.

Οι πολίτες της χώρα μας είχαν πάντα καλή παράδοση σ' αυτό το σπορ, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε όλο τον πλανήτη, δεν θα μπω στην διαδικασία του να προτείνω λύσεις για το πρόβλημα, θα ήταν αστείο να ισχυρισθώ ότι τις ξέρω εγώ ενώ τις αγνοούν οι έφοροι και όλοι οι αρμόδιοι.

Η Αμερική και άλλες χώρες έχουν ιδιαίτερα αυστηρές ποινές για τους παραβάτες και σίγουρα η καθιέρωση της φοροδιαφυγής σαν Ιδιώνυμο αδίκημα με ανελαστικές διοικητικές και ποινικές επιπτώσεις ήτοι κλείσιμο επιχείρησης ή αφαίρεση αδείας και ποινή φυλάκισης ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΓΟΡΑ...ΦΥΛΑΚΗ, θα έβαζε οριστικό τέλος στο πρόβλημα.

Όμως ποιος τολμά να βάλει φυλακή τους φοροφυγάδες και πάνω απ' όλα που θα τους βάλει, τα άλση, πάρκα και σύντομα τα γήπεδα, τα έχουν πιάσει οι παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες.

Αυτό που θα κάνω για μία ακόμα φορά είναι μία 'ρομαντική έκκληση' στους αγρότες μας που από τζίρο 10,5 δις δηλώνουν μόνο τα 3,5, τους γιατρούς μας που δεν λείπουν από καμία λίστα φοροφυγάδων, τους ελεύθερους επαγγελματίες που αν πιστέψουμε τα ΜΜΕ πάντα ζουν στα όρια της φτώχειας, όχι τώρα με την κρίση, αλλά από καταβολής Ελληνικού κράτους αφού σε μεγάλο ποσοστό πάντα δήλωναν αυτά που έκρινε σαν αφορολόγητο το κράτος.

Είναι αντιληπτό ότι δεν είναι όλοι μέλη της 'ομάδας' που αναφέρω και υπάρχουν άνθρωποι που τα βγάζουν δύσκολα πέρα, αλλά ας μην υποκρινόμαστε, υπάρχουν άλλοι που ' τα καταφέρνουν' 

Στην έκκληση, εκτός από όλες τις κοινωνικές ομάδες, βάζω και τους βουλευτές, οι οποίοι προκλητικά, ενώ συνέχεια ψηφίζουν νομοσχέδια που μειώνουν μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα για όλες τις άλλες κοινωνικές τάξεις, κάνουν το κορόιδο για την πάρτη τους και στα χρόνια της κρίσης θα έλεγα ότι έχουν αυξήσει τα εισοδήματα τους σε σχέση με τον υπόλοιπο Ελληνικό λαό.

Η ρομαντική άποψη είναι λοιπόν, ότι πολύ σύντομα, αγρότες, γιατροί, ελεύθεροι επαγγελματίες και όλοι όσοι κατάφεραν με τον τρόπο τους να μειωθεί στο ελάχιστο το εισόδημα τους, θα έχουν κι αυτοί την τύχη των υπολοίπων αν δεν βάλλουν πλάτη στην κυβέρνηση και συνεχίζουν να πουλάνε το ίδιο παραμύθι που πάντα το υποστηρίζουν τα ΜΜΕ, και όλα τα κόμματα.

Ο ιδιωτικός τομέας θα πεθάνει οριστικά και θα χρειασθούν χρόνια για να σηκώσει κεφάλι. Οι αγρότες που χρησιμοποιούν παράνομα ξένους χωρίς να τους δηλώνουν και οι οποίοι με την σειρά τους δεν δηλώνουν τα λίγα χρήματα που κερδίζουν, οι γιατροί που ζουν στην χώρα με τους πιο υγιείς κάτοικους στον πλανήτη, αν πιστέψουμε τον όγκο των αποδείξεων που κόβουν, όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό που είναι η βασική πηγή εσόδων για το κράτος, σε κάθε έρευνα έχουν περισσότερο από 50% παραβατικότητα και γενικά όλοι αυτοί που βάζουν ο καθένας από μία πρόκα στο φέρετρο της χώρας, σύντομα θα διαπιστώσουν ότι δεν θα έχουν πια πελατεία.

Θα πει κάποιος, σκασίλα τους, ναι άλλα και στην Αργεντινή, την Βενεζουέλα υπήρχαν ανάλογες καταστάσεις και κερδισμένοι θα βγήκαν μερικές εκατοντάδες μεγαλοκαρχαρίες.

Ειλικρινά πιστεύουν όλοι, ότι θα είναι μέσα στους 1000-2000 που δεν θα καταρρεύσουν μαζί με την χώρα;.

Βέβαια γιατί να γίνουν συνειδητοποιημένοι οι πολίτες όταν η ίδια η κυβέρνηση χαϊδεύει τους αγρότες και άλλες κοινωνικές τάξεις, προφανώς με την προοπτική εκλογών κι από κοντά το ίδιο κάνει και η αντιπολίτευση για τον ίδιο λόγο, οι εφημερίδες και όλοι όσοι έχουν άποψη.

Υπάρχουν βέβαια κι αυτοί που πιστεύουν ότι θα μπορούσε να συνεχισθεί το πάρτι με την συνταγή αυτών που χαρακτηρίζουμε σαν αντιμνημονιακούς, συμπτωματικά όμως όλοι τους δεν ανήκουν στην φτωχολογιά.

Όσο η Ελλάδα αργεί να ακολουθήσει τα βήματα της Ιταλίας με συνεργασία όλων των κομμάτων, τόσο η λύση θα είναι ένα μακρινό όνειρο, όχι βέβαια ότι όλοι μαζί θα μπορούσαν να λύσουν άμεσα το πρόβλημα, αφού έχουν αποδείξει την ανικανότητα τους, αλλά θα πρέπει να πάρουν μια απόφαση και να πουν την αλήθεια στον λαό, όχι να προσπαθούν να πάρουν την εξουσία λέγοντας ψέματα.

Κώστας Ζουγρής

* Αυτοί που χάθηκαν στα 27... Κώστας Ζουγρής: Συγγραφέας, μουσικός παραγωγός, συνδημιουργός του site #apotis4stis5, κατέχει μαζί με τον Γιάννη Πετρίδη το παγκόσμιο ρεκόρ της μακροβιότερης καθημερινής ραδιοφωνικής εκπομπής Άπό τις 4 στις 5 στο Α΄ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της ΕΡΤ.

Αγαπητέ αγρότη, γιατρέ, ελεύθερε επαγγελματία, βουλευτή... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: