Παέγια με κοτόπουλο
![]() |
Μια εύκολη συνταγή για μια παραλλαγή του υπέροχου Ισπανικού, παραδοσιακού φαγητού. Πεντανόστιμη Παέγια με κοτόπουλο, λουκάνικο, ριζότο και αρακά, για να απολαύσετε ένα υπέροχο και γευστικότατο πιάτο.
Υλικά συνταγής
- 1/2 κ.γ. σαφράν + 1 κ.σ. βραστό νερό
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. λουκάνικο κομμένο σε φέτες
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 1/2 κιλό κοτόπουλο [στήθος ή πόδια] χωρίς κόκκαλο σε κομμάτια [*]
- 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
- 2 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
- 2 φλ. τσαγιού ριζότο Arborio [ή καρολίνα]
- 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ [400 γρ.]
- 1 1/2 κ.γ. πάπρικα
- 1 φλ. τσαγιού αρακάς κατεψυγμένος
- αλάτι πιπέρι
- Τοποθετείτε το σαφράν σε μικρό μπολάκι, προσθέτετε το καυτό νερό και ανακατεύετε καλά. Ζεσταίνετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Σοτάρετε τα κομματάκια λουκάνικου ανακατεύοντας για 2 λ, τα βγάζετε από το τηγάνι και τα τοποθετείτε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας.
- Ρίχνετε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι ανακατεύοντας για 1 λ. Προσθέτετε και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λ. Προσθέτετε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα σοτάρετε ανακατεύοντας για 5-6 λ μέχρι να ροδίσουν απ” όλες τις πλευρές.
- Σβήνετε με το κρασί και μόλις “αναπνεύσει” ρίχνετε 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας. Χαμηλώνετε σε μέτρια προς χαμηλή τη φωτιά, σκεπάζετε με το καπάκι και σιγοβράζετε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για 10 λ ή μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
- Προσθέτετε στο τηγάνι το ρύζι, το νερό με το σαφράν, τη πάπρικα και το υπόλοιπο 1 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε με ξεσκέπαστο το τηγάνι, ανακατεύοντας μέχρι το πάτο του τηγανιού να μη καεί το ρύζι, για 15-20 λ περίπου μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθεί όλος ο ζωμός.
- Προσθέτετε τον ξεπαγωμένο αρακά, τα λουκάνικα και το υπόλοιπο 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας. Αλατοπιπερώνετε, και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο, για 5-8 λ ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Σερβίρετε τη παέγια με το τηγάνι στο τραπέζι σας και την απολαμβάνετε.
[*] Αν προτιμήσετε αντί για στήθος μπούτι κοτόπουλου που θέλει περισσότερο βράσιμο, αυξήσετε το ζωμό κότας κατά 1/2 φλ. τσαγιού [1 φλ. αντί για 1/2] για να βράσετε 5 λ περισσότερο το κοτόπουλο στο στάδιο 3.
Παέγια με κοτόπουλο
Reviewed by texnologosgeoponos.gr
on
10:00 π.μ.
Rating:

Δεν υπάρχουν σχόλια: