ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ιταλία: Την μεγαλύτερη εμπιστοσύνη των καταναλωτών κερδίζουν τα βιολογικά προϊόντα


Κάθε φέτος και καλύτερα για τα βιολογικά προϊόντα .Την ολοένα και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη των Ιταλών καταναλωτών φαίνεται να κερδίζουν τα βιολογικά προϊόντα στη γειτονική χώρα, καθώς το πρώτο μισό του 2015 τα βρίσκει να έχουν κάνει ήδη τζίρο της τάξης των 2,5 δις ευρώ και να έχουν αυξήσει τις πωλήσεις τους κατά 16% σε σχέση με το ίδιο διάστημα της περσινής χρονιάς.

Πλέον, το μερίδιο των βιολογικών προϊόντων επί της συνολικής κατανάλωσης τροφίμων αντιστοιχεί στο 2,5%, ποσοστό εξαπλάσιο από αυτό που τους αντιστοιχούσε στην αυγή της χιλιετίας που διανύουμε.

Τα στοιχεία έφερε στο φως της δημοσιότητας η έκθεση «Coop Report 2015», η οποία πραγματοποιήθηκε από την Εθνική Ένωση Συνεταιρισμών Καταναλωτών και την πολύτιμη βοήθεια των διαφόρων οργανισμών, καθώς και του Ερευνητικού Τμήματος της Τράπεζας Mediobanca.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το συνολικό ποσό που αποφέρουν τα βιολογικά προϊόντα στα ταμεία των υπεραγορών και των σούπερ-μάρκετ υπερβαίνει μέχρι στιγμής τα 800 εκατ. ευρώ, ενώ οι μετοχές εταιρειών που διαχειρίζονται τέτοιου είδους προϊόντα έχουν γνωρίσει αύξηση 13% το τελευταίο έτος. Παράλληλα, ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα, σχεδόν 1 δις ευρώ είναι περίπου το ποσό που έχει εισρεύσει στα ταμεία των εξειδικευμένων καταστημάτων πώλησης οργανικών και βιολογικών αγαθών.

Τέλος, ο αριθμός των καταστημάτων που πωλούν βιολογικά προϊόντα στην Ιταλία έχει αυξηθεί κατά 16% τα τελευταία πέντε χρόνια, με τον αριθμό τους να αγγίζει πλέον τα 1.400 καταστήματα σε πανεθνικό επίπεδο.
.froutonea.gr
Ιταλία: Την μεγαλύτερη εμπιστοσύνη των καταναλωτών κερδίζουν τα βιολογικά προϊόντα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 1:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: