Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Πατατόπιτα με σπανάκι και τυρί φέτα


Μια συνταγή για μια νόστιμη πατατόπιτα με σπανάκι και τυρί φέτα. Ένα νόστιμο πιάτο με απλά υλικά για κυρίως γεύμα ή ως ορεκτικό.

Υλικά συνταγής

Για τη βάση:
  • 1 μέτρια πατάτα
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 5 κ.σ. βιτάμ λιωμένο
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 πράσο ψιλοκομμένο
  • αλάτι- πιπέρι
Για τη γέμιση:
  • 4 πατάτες μεσαίου μεγέθους
  • 1/2 πράσο ψιλοκομμέν0
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 φλ. ψιλοκομμένο σπανάκι
  • 3 αυγά
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού τυρί φέτα θρυμματισμένη
  • 100 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο για πασπάλισμα
  • αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι 25 εκ. περίπου. Καθαρίζετε, πλένετε και τις 5 πατάτες, τις βράζετε μέχρι να μαλακώσουν και τις στραγγίζετε.
  • Για τη βάση:Ξεφλουδίζετε τη 1 πατάτα τη λιώνετε σε πουρέ με πιρούνι, τη τοποθετείτε σε μπολ και προσθέτετε το βούτυρο λιωμένο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το μισό ψιλοκομμένο πράσο και αλατοπιπερώνετε. Ζυμώνετε μια ζύμη με τα χέρια και την απλώνετε ισομερώς στη βάση του ταψιού.
  • Για τη γέμιση: Ξεφλουδίζετε τις υπόλοιπες 4 πατάτες τις κόβετε σε φέτες, τις στρώνετε πάνω από το ζύμη στο ταψί και τις αλατοπιπερώνετε. 
  • Σε μπολ ανακατέψτε καλά τα αυγά χτυπημένα ελαφρώς, τη κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι, το τυρί φέτα, τα ψιλοκομμένα πράσα και το ψιλοκομμένο σπανάκι και αφού ομογενοποιηθούν τα ρίχνετε πάνω από τις πατάτες στο ταψί. Πασπαλίζετε από πάνω με το τριμμένο τυρί και ψήνετε στο φούρνο για 40′-45′ περίπου [τα πρώτα 15′ σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο].
Sintayes.gr
Πατατόπιτα με σπανάκι και τυρί φέτα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.