ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Χ. Βερναρδάκης: 5.000 δημόσιοι υπάλληλοι παίρνουν μισθό Γενικού Γραμματέα...

Αίσθηση προκαλεί η ανακάλυψη ότι 5.000 υπάλληλοι σε ΝΠΙΔ, έπαιρναν μισθό συνδεδεμένο κλιμακωτά με τον αντίστοιχο του γενικού γραμματέα υπουργείου μέσω διατάξεων που περνούσαν σε διάφορα, άσχετα με το αντικείμενο, νομοσχέδια.

Ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Χ. Βερναρδάκης το ανακάλυψε όταν οι συγκεκριμένες κατηγορίες υπαλλήλων άρχισαν να αντιδρούν στο προωθούμενο νομοσχέδιο για μείωση των μισθών του πολιτικού προσωπικού που αφορά υπουργούς, αναπληρωτές, υφυπουργούς και γενικούς γραμματείς φορέων του Δημοσίου.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, πρόκειται για περίπου 5.000 υπαλλήλους, κυρίως επιστημονικών ειδικοτήτων, οι οποίοι είχαν συνδέσει το μισθό τους με αυτόν του γενικού γραμματέα που ανέρχεται σε 2.800 ευρώ καθαρά.

Ο κ. Βερναρδάκης δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει νομοθετική πρόβλεψη πως αποσυνδεθούν αυτές οι αμοιβές από το μισθό του Γενικού Γραμματέα και ότι «θα περιληφθεί στο νομοσχέδιο με το οποίο θα μειωθούν κατά περίπου 20% με 25% οι μισθοί του πολιτικού προσωπικού και θα εφαρμοστεί φορολόγηση του συνόλου των αποδοχών των βουλευτών, που θα επιφέρει μία έμμεση μείωση κατά 25%»

Χ. Βερναρδάκης: 5.000 δημόσιοι υπάλληλοι παίρνουν μισθό Γενικού Γραμματέα... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 2:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: