ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Λάρισα: Σημαντικές οι ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες


Πυρετωδώς εργάζονται τα συνεργεία του Δήμου Φαρσάλων και της Περιφερειακής ενότητας Λάρισας για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η θεομηνία της Τετάρτης σε κοινότητες της Επαρχίας. Εκσκαπτικά μηχανήματα καθαρίζουν τους δρόμους από τις φερτές ύλες και τη λάσπη που μετέφεραν τα ορμητικά νερά. Με τις λάσπες παλεύουν και οι κάτοικοι που είδαν τα χώματα να εισβάλουν στα σπίτια τους. Πλατείες και δρόμοι επανέρχονται στην αρχική του κατάσταση αφού ακόμη και λάστιχα ποτίσματος παρασύρθηκαν στο πέρασμα των ορμητικών νερών.

Σημαντικές παραμένουν και οι ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες , κυρίως σε βαμβάκι, αφού τα χωράφια πλημμύρισαν και είναι αδύνατη η συγκομιδή του προϊόντος.

Χθες πραγματοποίησε αυτοψία κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας με επικεφαλής τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Δεσπόπουλο και τον Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας κ. Παναγιώτη Καλφούντζο, αλλά και το δήμαρχο Φαρσάλων κ. Άρη Καραχάλιο καθώς και στελέχη του δήμου.

Τα στελέχη της Περιφέρειας ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα κυρίως στην περιοχή μεταξύ των χωριών Κρήνη και Υπέρεια. Εκεί προκλήθηκαν υλικές ζημιές στους οικισμούς, αλλά και σε αγροτικές καλλιέργειες με βαμβάκι. Επίσης ζημιές υπέστησαν και παραγωγοί οι οποίοι είχαν ήδη συλλέξει το βαμβάκι και το διατηρούσαν συγκεντρωμένο σε υπαίθριους χώρους όπου τα ορμητικά νερά παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης κ. Δεσπόπουλος σημείωσε τα εξής: «Μετά τις βροχοπτώσεις στα τέλη του περασμένου μήνα που δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στις βαμβακοκαλλιέργειες, η χθεσινή νεροποντή ήρθε να δώσει το τελειωτικό χτύπημα σε αρκετούς παραγωγούς που είτε δεν είχαν ακόμη συλλέξει το προϊόν τους, είτε το είχαν προς διάθεση και είδαν τους ορμητικούς χείμαρρους να τους το καταστρέφει. Προβλήματα έχουμε όμως και εντός οικισμών, κυρίως στην Κρήνη. Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας από την πρώτη στιγμή, από χθες το βράδυ, σε συνεργασία με το δήμο Φαρσάλων, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων που προκλήθηκαν.

Αυτό που μένει τώρα είναι να δούμε το μέγεθος του προβλήματος στις καλλιέργειες κι εκεί η πολιτεία μέσω του ΕΛΓΑ να προχωρήσει στην καταγραφή και στην καταβολή δίκαιων αποζημιώσεων το συντομότερο δυνατό».

Λάρισα: Σημαντικές οι ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:45 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: