ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ οι αγρότες της Β. Ελλάδας


Με αναμμένες τις μηχανές τους είναι οι αγρότες της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι την Κυριακή, στη Λάρισα, θα λάβουν τις τελικές αποφάσεις για το πώς θα κινηθούν σε επίπεδο κινητοποιήσεων, μετά και την άκαρπη συνάντησή τους με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου.

«Δεν ζητάμε να μην φορολογηθούμε, αλλά να υπάρξει ένας λογικός φόρος, να μην ισχύσει σε καμιά περίπτωση η αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές και η εξοντωτική αύξηση προκαταβολής φόρου στο 100%», σημειώνουν αγρότες και κτηνοτρόφοι διαφόρων συλλόγων της Β. Ελλάδας και εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην μείνουν θεατές, όπως χαρακτηριστικά λένε, στο θέατρο του παραλόγου.

«Ανεξαρτήτως κόμματος και πολιτικών πεποιθήσεων, την Κυριακή, στη Λάρισα θα ζητήσω από τους συναδέλφους μου να κατέβουμε σε κινητοποιήσεις ενωμένοι. Να συμφωνήσουμε σε κοινές ημερομηνίες και να δώσουμε τον αγώνα μας χωρίς να μας βαραίνουν χρώματα», δήλωσε ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Χρήστος Γκόντιας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων Δημήτρης Καμπούρης, ο οποίος προτίθεται να δώσει το παρών στη συνάντηση της Λάρισας, ανέφερε: «Θα προτείνω οι κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν να είναι ενιαίες και θα επισημάνω ότι για να γίνουμε κατανοητοί θα πρέπει ο αγώνας μας να μην παραπέμπει σε πιστολιά στον αέρα, αλλά να έχει διάρκεια». 

Η Πρωτοβουλία Αγροτών, που εκπροσωπεί 63 συλλόγους από όλη τη χώρα, εξέφρασε την πρόθεσή της να πάει σε μπλόκα, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Θόδωρος Παπακωνσταντίνου.

Υπενθυμίζεται ότι κτηνοτρόφοι της Βόρειας Ελλάδας κατεβαίνουν σε περιφερειακές κινητοποιήσεις, Κιλκίς (20/10), Ημαθία (22/10), Χαλκιδική (29/10) και στην Κομοτηνή (3/11/).

Ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ οι αγρότες της Β. Ελλάδας Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: