ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ανακοίνωση ΠΕΓΔΥ (Γεωτεχνικοί Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης) για το άρθρο 41 του Σχεδίου Νόμου για τους συνεταιρισμούςΣυναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Την ώρα που κορυφώνεται η αντιλαϊκή επίθεση της μνημονιακής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ενάντια στους εργαζόμενους, αγρότες συνταξιούχους, την ώρα που διάφορα προσχέδια –εκτρώματα του νέου μισθολόγιου- φτωχολόγιου βλέπουν το φως της δημοσιότητας και οδηγούν σε περαιτέρω συρρίκνωση των απολαβών μας, την ώρα που το ασφαλιστικό σύστημα διαλύεται, οι συντάξεις πετσοκόβονται ενώ ο εργασιακός βίος παρατείνεται μέχρι τον τάφο, αυτή την ώρα θεωρεί ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ότι είναι κατάλληλη να τακτοποιήσει τους ημέτερους και να δημιουργήσει ένα σώμα πραιτοριανών στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Προφανώς ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θεώρησε σκόπιμο τη συγκεκριμένη στιγμή να υλοποιήσει διάταξη του Οργανισμού που ουδεμία χρησιμότητα είχε και παρέμεινε εκ παραδρομής και για το λόγο αυτό δεν ήταν ολοκληρωμένη. Άλλωστε επειδή είχαν κυκλοφορήσει πολλά προσχέδια του οργανισμού είναι γνωστό ποιοι ήταν οι εμπνευστές της συγκεκριμένης διάταξης και πού αποσκοπούσαν.

Προκαλεί όμως απογοήτευση η «για δεύτερη φορά αριστερή κυβέρνηση» να χρησιμοποιεί ένα νόμο που σχετίζεται με το συνεταιριστικό κίνημα, που τόση σημασία έχει για τον πρωτογενή τομέα, για να νομοθετήσει μια ρουσφετολογική διάταξη. Μια διάταξη που αποτελεί μνημείο ρουσφετολογικής λογικής, βολέματος ημετέρων, αλαζονείας αλλά και κρυφής εκδικητικότητας. 

Η συγκεκριμένη διάταξη που ουδεμία αναγκαιότητα εξυπηρετεί πέραν των σκοπιμοτήτων των συντακτών της εισάγει σειρά προκλητικών προνομίων. Έτσι προβλέπει επίδομα για τους επιθεωρητές που ξεπερνά το επίδομα του Δντή!!!!

Επιπλέον προβλέπονται υπερεξουσίες για τους συγκεκριμένους υπαλλήλους στους οποίους ταυτόχρονα παρέχεται νομική κάλυψη!!!!

Αποτελεί πρόκληση η πρόβλεψη του συγκεκριμένου άρθρου για παροχή νομικής κάλυψης επιλεκτικά σε συγκεκριμένους υπαλλήλους. Αλήθεια κύριε Υπουργέ, για τους συναδέλφους που σύρθηκαν στα δικαστήρια για λόγους που σχετίζονταν με την εκτέλεση των καθηκόντων τους και αθωώθηκαν πανηγυρικά διότι αποδείχτηκε ότι προασπίσθηκαν το Δημόσιο συμφέρον, μπορείτε να μας πείτε πιο ακριβώς ενδιαφέρον επιδείξατε; Προχωρήσατε μήπως στην αποκατάστασή τους;

Το σύνολο των διατάξεων του απαράδεκτου άρθρου δημιουργεί σειρά ερωτημάτων που οφείλει να απαντήσει άμεσα ο κ. Υπουργός:

Γιατί ενώ γίνεται αναφορά στη σχολή Δημόσιας Διοίκησης για μείωση του χρόνου προϋπηρεσίας, δεν γίνεται καμιά αναφορά σε μεταπτυχιακούς τίτλους; Δε χρειάζονται μεταπτυχιακοί τίτλοι ή οι άμεσα ενδιαφερόμενοι καλύπτονται από τη πρόβλεψη για τη σχολή Δημόσιας Διοίκησης;

Γιατί στην αιτιολογική έκθεση δε γίνεται καμία αναφορά στη Δνση Γεωργικών, Ζωικών, Κτηνιατρικών και Αλιευτικών Ελέγχων ενώ αναφέρεται στο άρθρο; Μήπως γιατί η αιτιολογική έκθεση δέχεται ότι η αποστολή της συγκεκριμένης Δ/νσης, όπως αυτή προσδιορίζεται από τη σχετική Ενωσιακή νομοθεσία, ουδεμία σχέση έχει με τις διατάξεις του νομοσχεδίου και τις θεσμοθετούμενες νέες αρμοδιότητες και προνόμια; Μήπως η αναφορά στη συγκεκριμένη Δνση προστέθηκε εκ των υστέρων στο άρθρο για να καλύψει τη ρουσφετολογική αντιμετώπιση της Δνσης Οικονομικών Ελέγχων και Επιθεώρησης.

Γιατί δεν καθορίζονται τα προσόντα, τα κριτήρια και ο τρόπος αξιολόγησης των επιθεωρητών κλπ.;

Σε ποιες υπηρεσίες θα ασκήσουν τις υπερεξουσίες τους οι επιθεωρητές που προσπαθείτε να δημιουργήσετε; Στις αποστελεχωμένες υπηρεσίες των περιφερειών που πολλές φορές είναι στο έλεος των επιθυμιών του κάθε περιφερειάρχη; Φροντίστε κ. Υπουργέ να επιστρέψουν όλες οι Γεωπονικές υπηρεσίες στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα μετά σχεδιάστε τους τυχόν ελέγχους σε αυτές.

Κύριε Υπουργέ από ποιες τεχνικές γνώσεις προκύπτει ότι οι Μηχανικοί μπορούν να προΐστανται σε γεωτεχνική Υπηρεσία; Μήπως από την ίδια άποψη που τοποθετήθηκε ο γνωστός μηχανικός στη δευτεροβάθμια επιτροπή για το ΠΑΑ 2007-2013;

Τέλος θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι είχαμε καταγγείλει τη συγκυβέρνηση ΝΔ –ΠΑΣΟΚ ότι με τον νέο Οργανισμό του ΥΠΑΑΤ είχε αποκλείσει τους Γεωπόνους από τις θέσεις ευθύνης στις υπηρεσίες που σχετίζονται με τον συνεργατισμό. Δυστυχώς την ίδια πολιτική εφαρμόζει για δεύτερη φορά και ο τωρινός Υπουργός κ. Αποστόλου αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η σημερινή συγκυβέρνηση είναι συνέχεια της προηγούμενης.

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δε πρόκειται να δεχθούμε τις μεθοδεύσεις της σημερινής πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για βόλεμα ημετέρων.

Γι’ αυτό ζητάμε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να αποσύρει άμεσα το συγκεκριμένο άρθρο το οποίο υπό την παρούσα μορφή του είναι μη αποδεκτό.

Επίσης θέλουμε να του υπενθυμίσουμε ότι έχουμε επανειλημμένως ζητήσει τη νομική στήριξη όλων των συναδέλφων που διώκονται για ενέργειες κατά την άσκηση των καθηκόντων τους χωρίς μέχρι σήμερα να έχει υπάρξει ανταπόκριση. Εάν υπάρξει νομική κάλυψη θα υπάρξει για το σύνολο των συναδέλφων και όχι μόνο για τους εκλεκτούς.

Επιπλέον επειδή η Δνση Οικονομικών Ελέγχων και Επιθεώρησης ελέγχει Γεωπονικές Υπηρεσίες και αντικείμενα θα πρέπει να συμπεριληφθεί στις κατηγορίες υπαλλήλων που προΐστανται στην εν λόγω Δνση και στα τμήματά της και ο κλάδος ΠΕ 1 Γεωπονικού.

Κύριε Υπουργέ τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι πολλά και σίγουρα δε λύνονται όλα ταυτόχρονα. Σας προτείνουμε όμως να κάνετε την αρχή από το σημαντικότερο ορίζοντας άμεσα προϊστάμενο στη Δνση Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Διαχείρισης Παραβάσεων, υπάλληλο γνώστη της νομικής επιστήμης ώστε η συγκεκριμένη Δνση να μπορέσει να δώσει ουσιαστική νομική βοήθεια στις άλλες υπηρεσίες του Υπουργείου όπως άλλωστε είναι και η αποστολή της.

Για το Δ.Σ. 


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΧΡΉΣΤΟΣ ΓΟΥΛΑΣ  

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ
Ανακοίνωση ΠΕΓΔΥ (Γεωτεχνικοί Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης) για το άρθρο 41 του Σχεδίου Νόμου για τους συνεταιρισμούς Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: