ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΟΗΕ: Ανεπαρκείς οι δεσμεύσεις για την κλιματική αλλαγή


Εφικτός ο περιορισμός της αύξησης της θεμοκρασίας της Γης κατά 2 βαθμούς.Ο περιορισμός της υπερθέρμανσης του πλανήτη στους 2 βαθμούς Κελσίου είναι ακόμη δυνατός, εκτιμάει ο ΟΗΕ αναφορικά με τις δεσμεύσεις που έλαβαν περίπου 146 χώρες (αντιπροσωπεύουν το 86% των παγκόσμιων εκπομπών) και ανακοινώθηκαν την 1η Οκτωβρίου ενόψει της διάσκεψης του Παρισιού τον Δεκέμβριο.

Σε έκθεση του ΟΗΕ, που δημοσιοποιήθηκε σήμερα στο Βερολίνο, υπογραμμίζεται ότι «μια παγκόσμια προσπάθεια χωρίς προηγούμενο είναι σε εξέλιξη» και επιτρέπει να οραματιστούμε ότι θα μπορέσουμε να παραμείνουμε κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο, σημειώνει την αναγκαιότητα περισσότερο σημαντικών προσθειών που είναι απαραίτητες. «Δεν είναι σε καμία περίπτωση αρκετό» διότι θα σημάνει μείζονες κλιματικές αναταραχές, «αλλά είναι πολύ πιο κάτω από τους 4 ή 5 βαθμούς ή περισσότερο της υπερθέρμανσης που είχαν προβλεφθεί από πολλούς προτού αναληφθούν οι δεσμεύσεις», σχολίασε σε ανακοίνωσή της η Κριστίνα Φιγκέρες, Γενική Γραμματέας της Διάσκεψης για το Κλίμα του ΟΗΕ.

«Μειώσεις εκπομπών αερίου που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου πολύ πιο σημαντικές»¬ θα είναι απαραίτητες τα επόμενα χρόνια προκειμένου να παραμείνουμε κάτω από το όριο αυτό, προειδοποιεί ο ΟΗΕ.

Συνεχίζοντας μια εκτίμηση της ομάδας Carbon action tracker (CAT), τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν πως οι εθνικές δεσμεύσεις «καθιστούν δυνατό τον περιορισμό της αύξησης της θερμοκρασίας στους 2,7 βαθμούς Κελσίου».

«Εάν εφαρμοστούν πλήρως, αυτά τα σχέδια μείωσης των εκπομπών αρχίζουν από κοινού να ανοίγουν μια σημαντική ρωγμή στην αύξηση των εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου», δήλωσε η Κριστίνα Φιγκέρες.

efsyn.gr
ΟΗΕ: Ανεπαρκείς οι δεσμεύσεις για την κλιματική αλλαγή Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: