ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Συγκρούσεις και χημικά στο παναγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα...


Η €υρωκατοχή δεν έχει πρόσημο. Δεξιό ή αριστερό δακρυγόνο την ίδια επίδραση έχει. 
Αγρότες κατεβάστε τα τρακτέρ μέχρι να πέσουν και ο λαός θα σας στηρίξει. Δεν είναι ο φόρος που θέλουν. Δεν θέλουν απλά να μην έχεις μεροκάματο. Θέλουν να πάρουν την γη σας, την ζωή μας και κατ επέκταση όλο το οικόπεδο που λέγεται Ελλάδα. Παλλαϊκό μέτωπο για οργανωμένο αγώνα ανατροπής μέχρι τέλους χρειαζόμαστε.


Στην πλατεία Συντάγματος έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς σήμερα το πρωί, χιλιάδες γεωργοί και κτηνοτρόφοι από όλη την Ελλάδα, διαμαρτυρόμενοι για τον τρόπο φορολόγησής τους αλλά και τις αλλαγές που επίκεινται στο ασφαλιστικό.
Ενώ μέχρι το μεσημέρι το κλίμα ήταν ήρεμο, εντελώς ξαφνικά και μετά από λεκτικές αντιπαραθέσεις, σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ των αγροτών και των ΜΑΤ.
Οι αγρότες εκσφενδόνισαν αντικείμενα -πλαστικά...μπουκάλια νερού, νεράντζια, σημαίες- προς το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και τους απώθησαν. 

Περί τις 2.000 αγρότες βρίσκονται στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ενώ αντιπροσωπεία των αγροτών πρόκειται να επιδώσει ψήφισμα στο υπουργείο Οικονομικών και στη Βουλή.
Κλειστοί είναι οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος, αυτή την ώρα η Βασιλίσσης Σοφίας και η Αμαλίας στο ύψος της Βουλής, ενώ τα οχήματα στη λεωφόρο Συγγρού -πολύ πριν το ύψος του Αγίου Σώστη- ήταν από νωρίς ακινητοποιημένα.
«Μόνο από την κεντρική και δυτική Μακεδονία έχουν κατέβει περισσότερα από 40 λεωφορεία», ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο συντονιστής της Πρωτουβουλίας Αγροτών Θοδωρής Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι στο συλλαλητήριο θα δώσουν το παρών αγρότες μεταξύ άλλων από την Ήπειρο, τη Θεσπρωτία, την Πελοπόννησο και την Κρήτη.
Στο συλλαλητήριο των αγροτών παίρνουν μέρος επίσης η Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών Αγροτικών Προιόντων Λαϊκών Αγορών, η προσυγκέντρωση των οποίων ξεκίνησε στις 9 το πρωί στην Πλατεία Βάθη, έξω από το κτίριο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν στην Πλατεία Κάνιγγος στις 10 το πρωί.

tvxs.gr
Συγκρούσεις και χημικά στο παναγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 4:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: