ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Συνάντηση Πάνου Σκουρλέτη με τον Πρέσβη Βελγίου & εκπροσώπους της βελγικής εταιρείας FLUXYS


Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης συναντήθηκε με εκπροσώπους της βελγικής εταιρείας Fluxys, παρουσία του Πρέσβη του Βελγίου στην Ελλάδα, Luc Liebaut.

Στη συνάντηση, ο υπουργός ενημερώθηκε για το ενδιαφέρον της εταιρείας να εξαγοράσει ποσοστό του ΔΕΣΦΑ από την SOCAR, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας πώλησης του 66% στην τελευταία. Οι εκπρόσωποι της εταιρείας- στην οποία συμμετέχει άμεσα ή έμμεσα με σημαντικό ποσοστό το βελγικό Δημόσιο- αναφέρθηκαν επίσης στην μεγάλη εμπειρία της στον τομέα της διαχείρισης δικτύων φυσικού αερίου, καθώς έχει παρουσία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε εκτενώς στις θετικές προοπτικές της ελληνικής αγοράς φυσικού αερίου, η οποία βρίσκεται σε ανάπτυξη. Πρόσθεσε ότι η ολοκλήρωση των ενεργειακών έργων που έχουν δρομολογηθεί, αναμένεται να δημιουργήσει μια νέα εποχή στο ενεργειακό πεδίο, με ενδυνάμωση του ρόλου της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου.
Συνάντηση Πάνου Σκουρλέτη με τον Πρέσβη Βελγίου & εκπροσώπους της βελγικής εταιρείας FLUXYS Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 8:30 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: