ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Περιφέρεια Αττικής: Δίνει 1 εκατ. ευρώ σε ευπαθείς ομάδες για προϊόντα λαϊκών αγορών


Η περιφέρεια Αττικής ενισχύει, για πρώτη φορά, με το ποσό έως 1.000.000 ευρώ σε είδη λαϊκών αγορών ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Με αυτή την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου, δρομολογήθηκε ένα σημαντικό μέτρο κοινωνικής πολιτικής, με αποδέκτες που αναμένεται να προσεγγίσουν αριθμητικά τις 1.500 οικογένειες.

Συγκεκριμένα, ύστερα από τις συντονισμένες ενέργειες της αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής Κατερίνας Θανοπούλου και του προέδρου της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών, περιφερειακού συμβούλου εντεταλμένου σε θέματα λαϊκών αγορών Στέλιου Κοροβέση, το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής αποφάσισε ομόφωνα την οικονομική ενίσχυση με ποσό έως 1.000.000 ευρώ σε είδη λαϊκών αγορών, των δικαιούχων επιδόματος απροστάτευτων τέκνων, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος 4264/14, με την τροποποίηση του Ν.4328/15. Δικαιούχοι είναι όσοι εντάσσονται στις κατηγορίες ανέργων, πολύτεκνων, απόρων, ατόμων με αναπηρία άνω του 67%, ατόμων τρίτης ηλικίας που έχουν εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας, οικογενειών με ανήλικα τέκνα με ειδικές ανάγκες και γονιών που προστατεύουν άτομα με νοητική υστέρηση, αυτισμό.

Ο σκοπός του προγράμματος, όπως σημείωσε ο Στέλιος Κοροβέσης είναι «η ανακούφιση των παιδιών και των οικογενειών που στερούνται οικογενειακής προστασίας και αντιμετωπίζουν το φάσμα της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Με δεδομένο ότι η προστασία του παιδιού αποτελεί όχι μόνο υποχρέωση κάθε ευνομούμενου κράτους, αλλά είναι (ειδικά σε περιόδους οικονομικής κρίσης) κοινωνική ανάγκης προτείνουμε μια ετήσια οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη βιοτικών αναγκών με είδη που πωλούνται στις λαϊκές αγορές».


Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Βασίλης Μπάτρης, χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία της περιφέρειας Αττικής, εξέφρασε την επιθυμία «τώρα που το ξεκινήσαμε να μην το σταματήσουμε ποτέ», κάτι για το οποίο έχει άλλωστε δεσμευθεί και η περιφερειακή διοίκηση.

Υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελούσε πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας των Παραγωγών εδώ και χρόνια, ενώ υπενθύμισε ότι οι λαϊκές αγορές προσφέρουν ήδη σημαντικό κοινωνικό έργο.

Τέλος, σημείωσε ότι για την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας, σημαντική υπήρξε η συνεργασία και συμβολή των αντίστοιχων ομοσπονδιών των πωλητών των λαϊκών αγορών.

iefimerida.gr
Περιφέρεια Αττικής: Δίνει 1 εκατ. ευρώ σε ευπαθείς ομάδες για προϊόντα λαϊκών αγορών Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: