ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Aγρότες : Τι θα αλλάξει στον καιρό τα ερχόμενα χρόνια & πως η έξυπνη γεωργία μπορεί να τους βοηθήσει...Τι θα αλλάξει στον καιρό τα ερχόμενα χρόνια και πως η έξυπνη γεωργία μπορεί να τους βοηθήσει...
Φόβοι για τον καιρό από αγρότες .Έντονη είναι η ανησυχία των Ελλήνων παραγωγών για την παρατεταμένη ζέστη κι ανομβρία, η οποία ήδη σε ορισμένες περιπτώσεις έχει δημιουργήσει προβλήματα στις καλλιέργειες κι αναμένουν να δουν τι μέλλει γενέσθαι με το κρύο που έρχεται αυτήν την εβδομάδα.

Αναλυτές εκτιμούν πως η παραγωγή τροφίμων πρέπει ν΄αυξηθεί κατά 70% τα επόμενα χρόνια για προλάβουμε την αυξημένη ζήτηση που δημιουργείται ως το πρέπει ν΄ ανέβει η παραγωγή τροφίμων τα επόμενα χρόνια, ώστε να μπορέσουν οι παραγωγοί να φτάσουν στην αυξημένη ζήτηση το 2050.

Η έξυπνη γεωργία είναι η επιλογή του μέλλοντος θεωρούν οι επιστήμονες για να μειωθούν οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής αλλά και τα προβλήματα στις καλλιέργειες.

Η αλλαγή του κλίματος θα οδηγήσει όχι μόνο σε αυξημένες θερμοκρασίες, αλλά κι ακραία καιρικά φαινόμενα που θα μειώσουν σε μεγάλο βαθμό τις παραγωγές κυρίως σε Αμερική κι Ασία κι είναι πιθανό να οδηγήσουν επίσης σε παγκόσμια έλλειψη τροφίμων. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως στα τρόφιμα που σήμερα παράγονται κυρίως στην Αμερική – βόρεια και νότια – θα υπάρχουν μικρότερες ποσότητες, αν δε ληφθούν μέτρα. Ωστόσο, ήδη γίνεται προγραμματισμός σ΄ αυτό το κομμάτι, καθώς οι ΗΠΑ έχουν μεγάλο μερίδιο αγοράς στην εσωτερική κατανάλωση αλλά κι εξαγωγικό προσανατολισμό στο χώρο του τροφίμου.

Η Γεωργία αυτή τη στιγμή, όπως εκτιμούν αναλυτές , ήδη έχει μικρό περιθώριο κέρδους, που αγγίζει το 5%, όταν σε άλλους τομείς της οικονομίας υπάρχει πολύ μεγαλύτερο.

Η έξυπνη Γεωργία έχει μεγάλο κόστος εφαρμογής στην αρχή. Όμως έχει ελαχιστοποιημένους κινδύνους σε σχέση με τη γεωργία όπως τη γνωρίζουμε.

Επενδύσεις σήμερα στη Γεωργία περιλαμβάνουν: Εξοπλισμό, σπόρους, λιπάσματα, αμοιβές, εργατικά κ.ά. Η συγκομιδή μπορεί να επηρεαστεί από τον καιρό, τις ασθένειες και τις τιμές των καλλιεργειών. Όμως οι νέες τεχνολογικές εφαρμογές μπορούν να μειώσουν αισθητά τα κόστη.

Ο αγρότης οφείλει να κάνει χαρτογράφηση του εδάφους, για ν΄ αξιολογήσει τι ακριβώς μπορεί να κάνει. Η έξυπνη γεωργία μπορεί να βοηθήσει στην παρακολούθηση της κατάστασης των φυτών στον αγρό. Η τεχνολογία επιτρέπει ο αγρότης να γρήγορα ν΄ αναλύσει τη θερμοκρασία του αέρα, την υγρασία και την ποσότητα του διαλυμένου οξυγόνου. Ο αγρότης μπορεί να λάβει αποφάσεις σχετικά με τη χρήση νερού στα φυτά, ενώ τα τεχνολογικά εργαλεία μπορούν να τον βοηθήσουν για να κάνει έλεγχο , για τυχόν ασθένειες των φυτών.
Aγρότες : Τι θα αλλάξει στον καιρό τα ερχόμενα χρόνια & πως η έξυπνη γεωργία μπορεί να τους βοηθήσει... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: