ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Χωρίς πρόστιμα η Ελλάδα για τους βοσκότοπους...


Χωρίς προβλήματα από την πλευρά της Κομισιόν έγιναν οι πληρωμές των κτηνοτρόφων, σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου. Ήδη έχουν γίνει οι σχετικοί έλεγχοι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η χώρα «βγήκε αλώβητη», δεν υπέστη καμιά δημοσιονομική διόρθωση, πράγμα το οποίο τόνισαν στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου τόσο ο κ. Αποστόλου όσο και ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Αντώνης Μωυσίδης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αποστόλου είπε για το θέμα: "Όλοι γνωρίζετε τα μεγάλα ποσά καταλογισμών που πλήρωνε η χώρα κατ' έτος για παραλείψεις που συνδέονται κυρίως με την απουσία ουσιαστικών εργαλείων όπως ήταν το Σύστημα Αναγνώρισης Αγροτεμαχίων και η οριοθέτηση και διαχείριση των βοσκότοπων στη χώρα.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι ο κοινοτικός έλεγχος που διενεργήθηκε τον Οκτώβριο, περαιώθηκε χωρίς καμία δημοσιονομική διόρθωση".

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Agro24, o έλεγχος αφορούσε υπόβαθρο, βοσκοτόπια, χωρικό επίπεδο περιοχών οικολογικής εστίασης, επιτόπιους ελέγχους πρασινίσματος και επιλεξιμότητας, κλασικούς ή μέσω τηλεπισκόπησης. Συγεκριμένα, από τα 596 τεμάχια που ελέχθησαν (από τα οποία τα 53 ήταν μόνιμοι βοσκότοποι), μόνο σε ένα βοσκότοπο εντοπίστηκε πρόβλημα επιλεξιμότητας.

Στη Συνέντευξη Τύπου ο κ. Αποστόλου εξήγησε ότι "στάθηκα ιδιαίτερα στα σχέδια διαχείρισης των βοσκοτόπων, γιατί η ΚΥΑ του Μαΐου δέχτηκε επίθεση. Παράλληλα, είχαμε αναθέσει τα προσωρινά σχέδια και τα ολοκληρώσαμε. Αν υπήρχαν προβλήματα και, αφού είχαμε προηγούμενα συνεννοηθεί με την Κομισιόν, θα χρησιμοποιούσαμε τα νέα δεδομένα. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Ήμασταν καλυμμένοι από όλες τις πλευρές".

Εξέφρασε τέλος την πεποίθηση ότι όλα θα λυθούν όταν τα προσωρινά σχέδια βόσκησης γίνουν οριστικά και τότε θα αλλάξουν πολλά πράγματα. "Να θυμάστε έναν όρο: Λιβαδική μονάδα", κατέληξε.

agro24.gr
Χωρίς πρόστιμα η Ελλάδα για τους βοσκότοπους... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 12:45 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: