ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Οι διευκρινίσεις του ΥΠΟΙΚ για τον ειδικό φόρο στο κρασί -Δεν πληρώνουν οι ιδιώτες παραγωγοί


Διευκρινίσεις για το... χαρατσάκι στο κρασί δίνει η ΓΓΔΕ, σπεύδοντας να ενημερώσει ότι όσοι παράγουν για... εσωτερική κατανάλωση, γλιτώνουν το νέο φόρο.

Σύμφωνα με τη ΓΓΔΕ, επιβάλλεται από 1/1/2016 ειδικός φόρος κατανάλωσης στον οίνο, με συντελεστή 20 ευρώ ανά εκατόλιτρο τελικού προϊόντος, δηλαδή 15 λεπτά ανά φιάλη. Από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης απαλλάσσονται τα κρασιά που παράγονται από ιδιώτες και καταναλώνονται από τον ίδιο τον παραγωγό, τα μέλη της οικογενείας του ή τους προσκεκλημένους του, εφόσον δεν μεσολαβεί πώληση.

Επισημαίνεται ότι σε ειδικό φόρο κατανάλωσης υπόκειται ο οίνος που παράγεται στο εσωτερικό της χώρας, προέρχεται από άλλα κράτη μέλη ή εισάγεται στο εσωτερικό της χώρας. Ο φόρος καθίσταται απαιτητός κατά το χρόνο θέσης σε ανάλωση του οίνου στο εσωτερικό της χώρας. Όταν ο ειδικός φόρος κατανάλωσης του οίνου δεν έχει καταβληθεί, η παραγωγή, η μεταποίηση και η κατοχή του πραγματοποιείται σε φορολογική αποθήκη. Διευκρινίζεται ότι από την υποχρέωση σύστασης φορολογικής αποθήκης απαλλάσσονται οι μικροί οινοπαραγωγοί (οι οποίοι παράγουν κάτω από χίλια εκατόλιτρα ετησίως).

iefimerida.gr
Οι διευκρινίσεις του ΥΠΟΙΚ για τον ειδικό φόρο στο κρασί -Δεν πληρώνουν οι ιδιώτες παραγωγοί Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 5:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: