ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Τέλος στη χρήση άνθρακα το 2020 στο Πεκίνο


Τον περασμένο μήνα, λόγω της βαριάς ρύπανσης υπήρξε περιορισμός της κίνησης στο κέντρο του Πεκίνου, κλείσιμο αρκετών σχολείων και άλλα παρόμοια μέτρα.

Η κυβέρνηση της Κίνας αποφάσισε τη διακοπή της χρήσης άνθρακα στο Πεκίνο και τα περίχωρά του από το 2020, με σκοπό να μειώσει την ποσότητα του νέφους και να βελτιώσει την ποιότητα του αέρα της πρωτεύουσας.

Η πρωτοβουλία περιλαμβάνει διάφορα μέτρα, όπως την αντικατάσταση θέρμανσης με άνθρακα από ηλεκτρικές σόμπες και θέρμανση φυσικού αερίου. Σύμφωνα με το Γραφείο Περιβαλλοντικής Προστασίας της Κίνας, οι προσπάθειες θα ενταθούν κατά τους χειμερινούς μήνες, όταν η αιθαλομίχλη από την καύση του άνθρακα είναι στο χειρότερο σημείο της.

Στην πρωτεύουσα και σε άλλες πόλεις της βόρειας Κίνας σημειώθηκαν το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο πολλές προειδοποιήσεις για το νέφος, όταν οι μετρήσεις ήταν πολλές φορές μεγαλύτερες από το εθνικό επίπεδο ασφαλείας, το οποίο είναι αρκετά υψηλότερο από αυτό που έχει θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Τον περασμένο μήνα, λόγω της βαριάς ρύπανσης υπήρξε περιορισμός της κίνησης στο κέντρο του Πεκίνου, κλείσιμο αρκετών σχολείων και άλλα παρόμοια μέτρα.

Πέρα από τα μέτρα στο κέντρο της πόλης, οι αξιωματούχοι του Πεκίνου ανακοίνωσαν πως τα πρόγραμμα θα επεκταθεί και στην πλειοψηφία των αγροτικών του περιοχών μέχρι το 2020, σύμφωνα με κινεζικά κρατικά μέσα.

Οι αρχές του Πεκίνου θα αντικαταστήσουν σε πρώτη φάση τις σόμπες θέρμανσης από άνθρακα με ηλεκτρικές σε 400 οικισμούς μέσα στο 2016, προτού η εφαρμογή περάσει σε μεγαλύτερες περιφέρεις όπως το Φενγκτάι το 2017.

Εξάλλου στο κέντρο του Πεκίνου, στις συνοικίες Ντονγκτσένγκ και Ζιτσένγκ, έχει εξαλειφθεί η καύση του άνθρακα ήδη από πέρυσι, σύμφωνα με αξιωματούχους του δήμου.

«Έως και το 60 τοις εκατό του περιεχομένου του νέφους προκαλείται από την καύση άνθρακα, τουλάχιστον στην αρχική φάση του κάθε νέφους», δήλωσε ο Φανγκ Λι από το Γραφείο Περιβαλλοντικής Προστασίας του Πεκίνου, ενώ διάφορες μελέτες έχουν δείξει ότι το 30 τοις εκατό της ρύπανσης προέρχεται από τα αυτοκίνητα.

naftemporiki.gr
Τέλος στη χρήση άνθρακα το 2020 στο Πεκίνο Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: