ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ηλεία - Διαχείριση Απορριμάτων : Μία επίσκεψη... δεν φέρνει την άνοιξη...Hλθε, είδε, αλλά σαφή απάντηση δεν έδωσε. Ο λόγος για τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος χθες βρέθηκε στην Ηλεία με αντικείμενο την πολυπόθητη και πολυαναμενόμενη διαχείριση των σκουπιδιών του νομού.

Η πρώτη στάση του έγινε στον ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώνεται οσονούπω, και στη συνέχεια μετέβη στον Πύργο όπου συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη για το θέμα, παρουσία βουλευτών του νομού, του περιφερειάρχη δυτικής Ελλάδας, δημάρχων και άλλων φορέων.

Αν κάποιος περίμενε να βγει είδηση από τη χθεσινή σύσκεψη, ατύχησε. Ο υπουργός δήλωσε πως το θέμα θα απασχολήσει τη διυπουργική επιτροπή που αναμένεται να συνέλθει σήμερα και η οποία είναι υπεύθυνη για όλα τα μεγάλα έργα στη χώρα και πως οριστικές αποφάσεις θα παρθούν μέχρι τα τέλη του μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι το διακύβευμα τόσο στην Ηλεία όσο και στη γειτονική Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι αν τα εργοστάσια διαχείρισης θα προχωρήσουν ως ΣΔΙΤ (με το ανάλογο κόστος για τους πολίτες, που αναμένεται να είναι... τσουχτερό) ή αν θα ολοκληρωθούν μέσα από εθνικούς πόρους.

Κατά τα λοιπά, ο υπουργός ανέφερε ότι το κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων από τον Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία (περί τους 10.000 τόνους) προς άλλους ΧΥΤΑ θα το αναλάβουν οι εμπλεκόμενοι δήμοι, ενώ οι ΧΥΤΑ θα πληρωθούν από το υπουργείο.

Δεν παρέλειψε πάντως ν’ αφήσει και αιχμές για την ασυμφωνία των δημάρχων του νομού αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων.

*Την ίδια ώρα στη γειτονική Ζάκυνθο, που μέσα στις γιορτές πνίγηκε από τα σκουπίδια, ο δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς κατέφυγε στα θεία για βοήθεια:

«Εύχομαι ο Χριστός και ο Αγιος Διονύσιος να δώσουν φώτιση σε αυτούς που δημιούργησαν το πρόβλημα τις ημέρες των εορτών και να παραδειγματιστούν από τη στάση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και των συναρμόδιων υπουργείων για τη σιωπηρή αποκομιδή των απορριμμάτων με ασφάλεια και με κύριο μέλημα την προστασία της δημόσιας υγείας των συμπατριωτών μας και των επισκεπτών μας για την αποφυγή της δυσφήμησης του νησιού μας εν όψει της τουριστικής περιόδου» δήλωσε απευθυνόμενος στους κατοίκους του δημοτικού διαμερίσματος Καλαμακίου Ζακύνθου, οι οποίοι έχουν αποκλείσει την είσοδο του ΧΥΤΑ Σκοπού ζητώντας άμεση και οριστική λύση στο θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών.
 
 Συντάκτης:
Δημήτρης Τερζής
 
efsyn.gr
Ηλεία - Διαχείριση Απορριμάτων : Μία επίσκεψη... δεν φέρνει την άνοιξη... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 5:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: