ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Η αρμόδια υπουργός για τα ΑΕΙ δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στα Πανεπιστήμια...


Ούτε η ίδια δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στο Πανεπιστήμιο, ομολόγησε ηΑναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, αρμόδια για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, Σία Αναγνωστοπούλου, μιλώντας στο mega σημειώνοντας πως "όταν το 95% των φοιτητών το έχεις περιθωριοποιήσει από το πανεπιστήμιο, τον κάνει μαθητή εκεί είναι επόμενο ότι δεν έχεις αυτό το σώμα το φοιτητικό το οποίο επιτρέπει να χάνονται όλες αυτές οι ομαδοποιήσεις που είναι λίγα άτομα".

Σχετικά με τους αιώνιους φοιτητές, τόνισε:

Α. Τα χρόνια των σπουδών είναι 4+2, από εκεί και πέρα κανένας φοιτητής μένει ή δεν μένει, δεν έχει κανένα προνόμιο, δεν απασχολεί το πανεπιστήμιο".

Β. Αυτό λέμε αιώνιοι είναι εάν έχουν δικαίωμα να πηγαίνουν σε εξεταστικές ή δεν έχουν. Εάν δηλαδή τον διαγράφεις οριστικά από το πανεπιστήμιο ή δεν τον διαγράφεις; Είχε επανέλθει με τον Μπαλτά. Θα το δούμε και στον εθνικό διάλογο. Κάποτε πρέπει να δούμε και τα νούμερα των αιώνιων φοιτητών. Δεν με ενόχλησαν ποτέ οι αιώνιοι φοιτητές", πρόσθεσε.

Η Αν. υπουργός τόνισε πως “η έννοια Παιδεία ταλαιπωρείται όταν ο καθένας από εμάς έχει στο μυαλό του κάτι και λέει εγώ θα το κάνω, χωρίς να βλέπει τι παράδοση έχει αυτό το πράγμα" και πρόσθεσε:

"Να αλλάξω αυτό που έχει κακοφορμίσει αλλά να μην αποδομίσω ένα πράγμα το οποίο έχει λειτουργήσει. Γιατί κακά τα ψέματα όσα προβλήματα και να έχει το ελληνικό πανεπιστήμιο, ακόμη κρατιέται όρθιο. Αυτό κάτι δείχνει",

Νόμος 4009/11

Η κ.Αναγνωστοπούλου σχετικά με το νόμο 4009/11 της Α. Διαμαντοπούλου, ανέφερε τα εξής:

-Μια μεταρρύθμιση έχει νόημα όταν κινητοποιεί ομάδες της κοινωνίας, όταν δηλαδή συνομιλεί με ένα πραγματικό πρόβλημα της κοινωνίας. Αυτή η μεταρρύθμιση με ποιες ομάδες της κοινωνίας συνομίλησε.

-Εχει εγκλωβιστεί όλη η συζήτηση για την Παιδεία και ειδικά για την τριτοβάθμια, με το νόμο Διαμαντοπούλου.

-Συναλλαγή έγινε όλα αυτά τα 40 χρόνια σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής και της κοινωνικής ζωής.

-Μια χώρα όπως η Ελλάδα που στο κάτω κάτω είναι δυο αιώνες κράτος, έχει μια παράδοση αυτή η τριτοβάθμια εκπαίδευση, μια παράδοση που έβγαλε και άσχημα πράγματα αλλά έβγαλε και καταπληκτικά πράγματα.

-Το πρόβλημα του ελληνικού πανεπιστημίου δεν είναι η εξωστρέφειά του, οι περισσότεροι καθηγητές και οι φοιτητές μας είναι μονίμως σε συνομιλία με τη διεθνή κοινότητα. Το πρόβλημα είναι ότι είχαμε ένα κράτος πελατειακών σχέσεων. Οι σπουδές δεν υστερούσαν", εκτίμησε η υπουργός.

Για τα ΤΕΙ

Για τα ΤΕΙ η Αν υπουργός είπε τα εξής:

1. Η πρόταση της κυβέρνησης "είναι να γίνουν πανεπιστήμια εφαρμοσμένων επιστημών”. Είμαστε από τις σπάνιες χώρες που δεν έχουν αναδείξει την τεχνολογική εκπαίδευση".

2. Παρ' όλα αυτά μπορεί να γίνει ένα μεγάλος κορμός που θα ξεκινάει από το λύκειο και θα πηγαίνει στα ΤΕΙ. Θέλει άλλη συστηματοποίηση. Έτσι και αλλιώς η τριτοβάθμια εκπαίδευση θέλουν προσωπικό, χωρίς γενναίες προσλήψεις δεν θα μπορέσουμε να κρατήσουμε την εκπαίδευση", παραδέχθηκε.

3. Υπάρχει η πρόθεση στα ΤΕΙ να κάνουν διδακτορικό. Οι συνέργειες ανάμεσα στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ είναι πάρα πολύ καλές, έχουν ειδικότητες τα ΤΕΙ που είναι πολύ σημαντικές", δηλαδή όπως πρόσθεσε "τμήματα βιβλιοθοικονομίας, λογοθεραπείας είναι πάρα πολύ σημαντικά".

4. Είναι ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα αλλά ο τίτλος πανεπιστήμια έχει την πρωτοκαθεδρία, τα ΤΕΙ τα αφήσαμε ως παράλληλο αλλά χαμηλότερο από τα πανεπιστήμια. Στο εθνικό διάλογο θα λυθούν αυτά.
Η αρμόδια υπουργός για τα ΑΕΙ δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στα Πανεπιστήμια... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:15 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: