Υπό αγροτικό κλοιό η κυβέρνηση - Θα «πλημμυρίσουν» με τρακτέρ οι δρόμοι!

«Επανάσταση» κάνουν οι αγρότες της χώρας, αντιδρώντας στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης αλλά και εν όψει των αλλαγών στο φορ...


«Επανάσταση» κάνουν οι αγρότες της χώρας, αντιδρώντας στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης αλλά και εν όψει των αλλαγών στο φορολογικό τους.

Ήδη σε συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής αγροτικών ενώσεων που έγινε στη Θεσσαλονίκη, αποφασίστηκε να βγουν τα τρακτέρ στους δρόμους την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου και να διεξαχθεί μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη κατά τα εγκαίνια της Agrotica, στις 28 Ιανουαρίου.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, από σήμερα η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας αρχίζει να συγκεντρώνει τρακτέρ σε πλατείες χωριών, ενώ η προσέλευση θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες. Τρακτέρ βρίσκονται στις πλατείες στις περιοχές: Παλαμάς, Κοσκινάς, Κυψέλη, Φύλλο, Προάστιο, Βλοχός, Μεταμόρφωση, Γεφύρια, Λεύκη, Μάρκο, Λεοντάρι, Αγ.Θεόδωροι, Μακρυχώρι, Αγ. Τριάδα, Καλογριαννά, Άμπελος, Ματαράγκα, Δασοχώρι, Μελισσοχώρι, Αγ. Παρασκευή, Κρανιά, Καρδιτσομάγουλα, Ν. Ικόνιο, Μητρόπολη, Καππαδοκικό, Καλλιφώνι, Μαγούλα, Ερμήτσι, Γραμματικό, Καρποχώρι, Ψαθοχώρα, Μαραθέα, Ορφανά, Γοργοβίτες, Ιτέα, Ανάβρα, Σέκλιζα, Ασημοχώρι και Σοφάδες.

Εξάλλου, τη Δευτέρα το απόγευμα προγραμματίζεται συνεδρίαση των Ομοσπονδιών της Θεσσαλίας, προκειμένου να καθοριστεί η ακριβής ημερομηνία εξόδου των τρακτέρ στην Εθνική Οδό με πιθανότερο σημείο τον κόμβο Νίκαιας. Μάλιστα, οι αγρότες δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να συναντηθούν με τον αρμόδιο υπουργό και θα δεχθούν να συναντηθούν μόνο με τον πρωθυπουργό και αυτό αφού βγουν τα τρακτέρ στους δρόμους.

Την ίδια ώρα στις πλατείες των χωριών παραμένουν από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου τα τρακτέρ των αγροτών στις Σέρρες ενώ πραγματοποιήθηκε και συμβολική κατάληψη του ΟΓΑ Κεντρικής Μακεδονίας. 

Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου οι αγρότες βγαίνουν στις πλατείες στον Έβρο όπως αποφασίσθηκε σε σύσκεψη στο Εργατoϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας, ενώ θα κλιμακωθούν και οι κινητοποιήσεις με μπλόκο στον κόμβο των Ριζίων του κάθετου άξονα Αρδανίου-Ορμενίου. 

Δυναμικές κινητοποιήσεις αποφάσισαν και οι αγρότες του νόμου Τρικάλων, μετά από ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου στα Τρίκαλα. Κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από προχθές Τετάρτη και οι αγρότες της Αχαΐας, ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθεί αγροτικό παναργολικό συλλαλητήριο στη Δαλαμανάρα. 

Μπλόκα ετοιμάζουν να στήσουν από 17 Ιανουαρίου και οι αγρότες στη Μεσσηνία, ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσήνη. Επί ποδός πολέμου είναι και ο αγροτικός κόσμος στην Κρήτη.


Ασφαλιστικό και φορολογικό βγάζουν τους αγρότες στους δρόμους

Οι αγρότες αντιδρούν για το Ασφαλιστικό που προβλέπει αυξημένες εισφορές για σύνταξη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Οι αυξήσεις θα είναι σταδιακές από φέτος μέχρι και το 2019, όταν πλέον ο κάθε αγρότης θα πληρώνει για ασφάλιση στον νέο Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης το 27,45% του εισοδήματός του. 

Το δεύτερο είναι η φορολογία τους, καθώς -βάσει του μνημονίου- ο φόρος τους θα υπολογιστεί με συντελεστή 20% για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν μέσα στο 2015 και όχι με 13%. Εάν συνυπολογιστεί η κατάργηση μέσα στο έτος της επιδότησης για το αγροτικό πετρέλαιο αλλά και η αύξηση του συντελεστή υπολογισμού της προκαταβολής φόρου, το «πλήγμα» για τους αγρότες είναι μεγάλο!

Θα γίνουν συλλήψεις για παρακώλυση συγκοινωνιών.;

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί, πως με διάταξη που συμπεριέλαβε στο νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχώρησε στην αύξηση των ποινών για την παρακώλυση συγκοινωνιών. 

Έτσι, λοιπόν όταν παρεμποδίζεται η λειτουργία«κοινόχρηστης εγκατάστασης που εξυπηρετεί τη συγκοινωνία και ιδίως αυτοκινητοδρόμου, σιδηροδρόμου, αεροπλάνου, λεωφορείου, ταχυδρομείου ή τηλεγράφου που προορίζονται για κοινή χρήση», οι ποινές φυλάκισης κυμαίνονται από 1 έως 3 έτη. 

Κατόπιν των παραπάνω ποινικοποιούνται οι καταλήψεις δημοσίων κτηρίων και διοδίων, τα μπλόκα των αγροτών, οι απεργίες στα ταχυδρομεία, καθώς και κάθε κατάληψη κοινόχρηστης εγκατάστασης που εξυπηρετεί τη συγκοινωνία ακόμη και οι πορείες στον δρόμο.

Ειδικότερα, τιμωρούνται:

-Με δώδεκα μήνες φυλάκισης όσοι παρακωλύουν την ελεύθερη μετακίνηση πολιτών και εμπορευμάτων στις εθνικές οδούς, το σιδηροδρομικό δίκτυο και τις αερομεταφορές.
-Αν η παρεμπόδιση «είχε σημαντική διάρκεια», η ποινή φυλάκισης μπορεί να φτάσει μέχρι και τα τρία χρόνια.

thecaller.gr

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]