ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ενόχληση της Ευρωπαικής Επιτροπής για τις ΣκουριέςH απόφαση της Eldorado να αναστείλει τις εργασίες εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική φαίνεται να ενοχλεί την Κομσιόν, η οποία υπενθυμίζει τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης στο γ' μνημόνιο για προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Ενοχλημένη εμφανίζεται η Κομισιόν με τη διένεξη μεταξύ της κυβέρνησης με την Εldorado, μετά την ανακοίνωση της καναδικής επιχείρησης ότι αναστέλλει το επενδυτικό της σχέδιο για την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Η εκπρόσωπος της Κομισιόν με σαφέστατο τρόπο υπενθύμισε στην ελληνική κυβέρνηση ότι η προσέλκυση ξένων και εγχώριων επενδύσεων είναι βασική παράμετρος του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, η εκπρόσωπος αφού ανέφερε ότι δεν έχει να κάνει κάποιο ιδιαίτερο σχόλιο για την απόφαση που αφορά την επιχείρηση, στη συνέχεια όμως πρόσθεσε: "Θέλω να πω απλώς ότι οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η Ελλάδα στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος αποσκοπούν στην ενίσχυση της ικανότητας της χώρας να προσελκύσει ξένες και εγχώριες επενδύσεις ή στη συγκράτηση των υφιστάμενων".

Το ασφαλιστικό στο επίκεντρο

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξης της συνεδρίασης του Εurogroup της Πέμπτης, το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής θα είναι ένα από βασικά θέματα που θα συζητήσουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σχετικά, στη διάρκεια της συνεδρίασης θα εξεταστεί η πορεία υλοποίησης του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής και πιθανόν το χρονοδιάγραμμα της πρώτης αξιολόγησης.

Ο υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα ενημερώσει τους ομολόγους του για την υλοποίηση του προγράμματος και κυρίως θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες της πρότασης της κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.

Deutsche Welle
Ενόχληση της Ευρωπαικής Επιτροπής για τις Σκουριές Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: