ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Κυκλοφοριακό μπλακ-άουτ από τα αγροτικά μπλόκα


Παρέλυσαν οι οδικές συγκοινωνίες στη βόρεια Ελλάδα από τα μπλόκα των αγροτών σε δρόμους και τελωνεία, όπου προχωρούν σε 24ωρους και επ' αόριστον αποκλεισμούς, με αιχμή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που οδηγεί σε μετωπική σύγκρουση αγρότες και κυβέρνηση.

Στη Θεσσαλονίκη, οι αγρότες με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους αυτοκίνητα έφτασαν έξω από την αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου Μακεδονία και μοίρασαν ελαιόλαδο και ελιές στους ταξιδιώτες. Πρόκειται για μια συμβολική κίνηση, με την οποία θέλουν να δείξουν ότι εάν περάσουν τα μέτρα που προβλέπονται στην κυβερνητική πρόταση θα αδυνατούν να καλλιεργήσουν βασικά προϊόντα. Από τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής αναμένεται να προχωρήσουν σε αποκλεισμό της εισόδου και της εξόδου του αεροδρομίου, αφήνοντας ανοικτούς μόνο τους παράδρομους.

Στη βόρεια Ελλάδα οι αγρότες έχουν προκαλέσει κυκλοφοριακό έμφραγμα με τα μπλόκα και τους αποκλεισμούς. Η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Αθηνών είναι κλειστή στα διόδια των Μαλγάρων, η Θεσσαλονίκης-Έδεσσας στο ύψος της Χαλκηδόνας, ενώ κλειστή παραμένει η Εγνατία Οδός και οι παρακάμψεις της από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τον Έβρο, δηλαδή στα Κερδύλλια, στη Χρυσούπολη Καβάλας, στην παλιά εθνική στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή. Εάν κάποιος ταξιδιώτης θέλει να μεταβεί από τη Θεσσαλονίκη στον Έβρο ή το αντίστροφο είναι εξαιρετικά δύσκολο γιατί τόσο η Εγνατία Οδός όσο και η παλιά εθνική οδός θα είναι αποκλεισμένες έως και αύριο, στις 12 το μεσημέρι.

Μπλακ άουτ και στα τελωνεία, όπου σχηματίζονται ουρές χιλιομέτρων από αυτοκίνητα και φορτηγά τόσο στα ελληνικά εδάφη όσο και στα εδάφη της Βουλγαρίας και της Τουρκίας. Συγκεκριμένα, το τελωνείο Προμαχώνα είναι κλειστό επ' αόριστον για τα φορτηγά, το τελωνείο των Κήπων έκλεισε το μεσημέρι και επ' αόριστον, κλειστό για 24ώρες θα είναι το τελωνείο της Εξοχής για τα φορτηγά, ενώ οι αγρότες έχουν αποφασίσει σε 12ωρους αποκλεισμούς στα τελωνεία Ευζώνων και Δοϊράνης.


Την ίδια ώρα, οι αγρότες στα Τέμπη έκοψαν την Ελλάδα στα δύο, αποκλείοντας για πρώτη φορά από τις 12 το μεσημέρι και για 24 ώρες στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, ενώ θα κλείσουν και τους δρόμους εκτροπής για λίγες ώρες. Από τις 4 το μεσημέρι θα κλείσει επίσης ο δρόμος Λάρισας-Κοζάνης και από τις 6.30 το απόγευμα ο δρόμος Λάρισας-Αγιάς.


Εκπρόσωποι από τα μπλόκα της βόρειας Ελλάδας αναμένεται να συμμετέχουν στη σύσκεψη και το πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα γίνει στη Νίκαια, αύριο, προκειμένου να συντονίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.


Εν τω μεταξύ, οι αγρότες στα Τέμπη εμφανίζονται πρόθυμοι να παραστούν στην Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής που θα συνεδριάσει την Τρίτη με θέμα το αγροτικό και πρόκειται να αποφασίσουν ποιοι θα τους εκπροσωπήσουν.

Στο Κάστρο Βοιωτίας οι αγρότες θα κλείσουν το δρόμο από τις 08:00 έως τις 17:00, ωστόσο, θα μείνουν ανοιχτοί οι παράδρομοι. Κλειστοί αναμένεται να μείνουν ο δρόμος και οι παράδρομοι στο μπλόκο του Ισθμού, από τις 10:00 και για 24 ώρες, ενώ στο μπλόκο του Αιγίου ο δρόμος κλείνει κάθε βράδυ από τις 18:00 έως τις 22:00 και τις ίδιες ώρες και στην Πατρών - Πύργου.

Δυσκολίες θα αντιμετωπίσουν και οι οδηγοί που σκοπεύουν να κινηθούν προς την Ήπειρο, όπου ήδη είναι κλειστός ο δρόμος Ρίου - Αντιρρίου - Ιωαννίνων στο ύψος του Κεφαλόβρυσου και θα παραμείνει κλειστός έως τις 12:00 το μεσημέρι.

ethnos
Κυκλοφοριακό μπλακ-άουτ από τα αγροτικά μπλόκα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 4:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: