ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΑγροNέα από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη


του Δημήτρη Μιχαηλίδη

Διαχρονικό
Κερδίζεις τα προς το ζην από αυτά που παίρνεις. Κερδίζεις στην ζωή από όσα δίνεις 

Αγροτικό  Επιχειρηματικό Πάρκο

Αγροτικό Επιχειρηματικό Πάρκο στην Πέλλα εξήγγειλε (πολιτικά) η Υφ. Οικονομίας, σύμφωνα με τις διαδικασίες του Ν3982/2011 σε ιδιόκτητη περιοχή 2.000 στρεμμάτων της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. στην Σκύδρας, ως υποδοχέα επενδύσεων, που στοχεύει στη στήριξη της υγιούς, καινοτόμου και εξωστρεφούς αγροτικής μεταποιητικής επιχειρηματικότητας της ευρύτερης περιοχής που πληροί όρους μηδενικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος και υψηλής κοινωνικής ανταποδοτικότητας, με τη δημιουργία σύγχρονων τεχνικών, διοικητικών και επιχειρηματικών συνθηκών. Θα φιλοξενήσει στην πρώτη φάση 80-100 επιχειρήσεις και μετά 200 επιχειρήσεις με συνολικά 400 περίπου εργαζόμενους.

Η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, μέσω του χρηματοδοτικού εργαλείου, Ελληνικό Ταμείο Βιώσιμης Ανάπτυξης, θα δομήσει και ακολούθως θα συμμετάσχει στο χρηματοδοτικό επενδυτικό σχήμα είκοσι καινοτόμων projects στον τομέα της αγροτικής μεταποίησης που θα εγκατασταθούν στο Αγροτικό Επιχειρηματικό Πάρκο Πέλλας. supply-chain.gr, 3/2/2016.

Αρωματικά φυτά

Τα αρωματικά και τα φαρμακευτικά φυτά παρουσιάζουν υψηλή ζήτηση και εμφανίζουν μεγάλα περιθώρια κέρδους, ακόμα και σε άγονα εδάφη, λέει ο κ. Κ. Γάτσιος, ιδιαίτερα 13 συγκεκριμένα φυτά που παρουσιάζονται ως «Επαγγελματικές Ευκαιρίες», Ρίγανη. Καλέντουλα, Τσάι του βουνού, Δακτυλίτιδα, Γλυκάνισος, Κράταιγος, Σαμπούκος, Δενδρολίβανο, Αψιθιά, Εχινάτσεα, Θρούμπι, Μελισσόχορτο & θυμάρι. Η ζήτηση για φαρμακευτικά φυτά είναι διαρκώς αυξανόμενη, ωστόσο δύο είναι τα σημεία-κλειδιά για την εμπορική επιτυχία ενός τέτοιου εγχειρήματος: η συνένωση δυνάμεων με τη δημιουργία ομάδων καλλιεργητών και η παραγωγή αιθέριων ελαίων και ξηρής δρόγης. 

Πτυχιούχοι ΑΕΙ-ΤΕΙ

Προκηρύχθηκε το πρόγραμμα: «Ενίσχυση αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων». Το πρόγραμμα στοχεύει την υποστήριξη ανέργων ή αυτοαπασχολούμενων, πτυχιούχων ΑΕΙ-ΤΕΙ, για την έναρξη/υποστήριξη της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους και την οργάνωση αυτοτελούς επαγγελματικού χώρου. Επιδοτούνται με 100%, έως 25.000€ στην περίπτωση ενός ατόμου για ατομική επιχείρηση, έως 40.000€ για συνεργατικά σχήματα δύο ατόμων και έως 50.000€ για 3 ή περισσότερους. Αίτηση στο www.ependyseis.gr μέχρι 27/4/2016. Πληροφορίες 801 1136300 (8:30-19:00). www.antagonistikotita.gr, www.espa.gr email: infoepan@mou.gr

Νεοφυείς Επιχειρηματικότητα

Προκηρύχτηκε το πρόγραμμα «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» για την ίδρυση νέων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων από ανέργους και επαγγελματίες. Επιδοτούνται με 15.000-60.000€, για σύσταση επιχείρησης (ΕΠΕ, ΟΕ, ΕΕ, .ΚΕ, Συνεταιρισμός & ΚοινΣΕπ) στην Αγροδιατροφή/Βιομηχανία Τροφίμων, Πολιτιστικές & Δημιουργικές Βιομηχανίες, Υλικά/Κατασκευές, Εφοδιαστική Αλυσίδα, Ενέργεια, Περιβάλλον, Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνίας, Υγεία-Φάρμακα.Οι δαπάνες μετά τις 17.03.2016. Υποβολή αίτησης ηλεκτρονικά μέχρι 27.04.2016 Η χρηματοδότηση καλύπτει το 100% όλων των επιλέξιμων δαπανών (εξοπλισμός μόνο 40%). Πληροφορίες: www.ependyseis.gr, 8011136300 (8:30-19:00), www.antagonistikotita.gr, www.espa.gr, infoepan@mou.gr

Εκπαίδευση ενηλίκων

Η εκπαίδευση ενηλίκων είναι μια βασική συνιστώσα της δια βίου μάθησης. Περιλαμβάνει όλες τις μορφές της εκπαίδευσης και μάθησης που στοχεύουν στο να διασφαλίσουν ότι όλα τα ενήλικα άτομα συμμετέχουν στις κοινωνίες τους και στην αγορά εργασίας. Συμπεριλαμβάνει το σύνολο των διαδικασιών μάθησης, την τυπική, μη τυπική και άτυπη, μέσω των οποίων εκείνοι που θεωρούνται ενήλικες από την κοινωνία στην οποία ζουν, αναπτύσσουν και εμπλουτίζουν τις ικανότητες για διαβίωση και εργασία, τόσο σύμφωνα με τα δικά τους ενδιαφέροντα όσο και με εκείνα των κοινοτήτων τους, των οργανισμών & κοινωνιών τους. Η εκπαίδευση ενηλίκων προϋποθέτει τη συνεχή ύπαρξη δραστηριοτήτων και διαδικασιών για την απόκτηση, αναγνώριση, ανταλλαγή, και προσαρμογή ικανοτήτων. Γ. Κουλαουζίδης. UNESCO. 2015.

Ημερομηνίες Εκδηλώσεων
  • 27/2/16 Θεσ/νίκη, DETROP, ARTOZYMA
  • 28/2/16 Πάτρα, Πολυχώρος (Μαιζώνος 139), 18.30, Κοινωνική Οικονομία
ΑγροNέα Δημήτρης Μιχαηλίδης
agronea@otenet.gr
dmichaelides.blogspot.gr/ 
ΑγροNέα από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: