ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΕΛΓΑ: Τέσσερις στους δέκα παραγωγούς δεν έχουν καταβάλει τις εισφορές για το 2015


Σύμφωνα με δηλώσεις Προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Φάνη Κουρεμπέ αυτή την στιγμή και ενώ η προθεσμία καταβολής των ασφαλίστρων λήγει στις 31 Μαρτίου, περίπου το 40% των παραγωγών δεν έχουν εξοφλήσει τις υποχρεώσεις τους προς τον Οργανισμό ώστε να πληρωθούν τα ποσά που δικαιούνται για ζημιές του προηγούμενου έτους (2015).

Για τις οφειλές των παραγωγών προς τον ΕΛΓΑ

«Αυτή την στιγμή υπολογίζουμε ότι δεν έχουν καταβάλει τις ασφαλιστικές εισφορές του 2015 γύρω στο 40% των παραγωγών. Αυτό γίνεται βέβαια ως ένα βαθμό την τελευταία στιγμή. Πάντως μετά την πληρωμή του Φεβρουαρίου είχαμε μία αύξηση της καταβολής των εισφορών, καθώς όλοι όσοι είχαν ζημιές θέλουν να πάρουν τις αποζημιώσεις όπως είναι λογικό. Επίσης υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός παραγωγών οι οποίοι είχαν κάνει εξουσιοδότηση να κρατηθούν οι εισφορές του ΕΛΓΑ από τις επιδοτήσεις και είτε δεν πληρώθηκαν και έχουν κάνει ενστάσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ είτε υπολείπεται κάποιο ποσοστό. Εκεί θα δούμε τι θα κάνουμε όταν θα λήξει η προθεσμία, θα ξαναδούμε σε τι φάση είμαστε και θα επανεκτιμήσουμε την κατάσταση».

Για την πρώτη εκτίμηση των ζημιών από την χαλαζόπτωση στην Κορινθία

Την Παρασκευή επισκεφθήκαμε, με τον αρμόδιο Προιστάμενο και την Επόπτρια του Υποκαταστήματος της Πάτρας, τις πληγείσες περιοχές. Υπάρχουν κάποιες ζημιές κυρίως σε βερυκοκιές που βρίσκονταν στο στάδιο της καρπόδεσης όπως επίσης και σε κάποια νεκταρίνια. Ως γνωστόν όσα βρίσκονται στο στάδιο της ανθοφορίας δεν καλύπτονται. Απ' ότι φάνηκε οι ζημιές εντοπίζονται κυρίως στην περιοχή του Κιάτου, Λαλιώτη, Μεγάλος Βάλτος κλπ, σύμφωνα με την πρώτη επισήμανση που έγινε. Επίσης ζημιές υπάρχουν στην περιοχή της Αρχαίας Κορίνθου, όπου εκεί έχουμε και κάποια νεκταρίνια χτυπημένα που βρίσκονται και αυτά στο δέσιμο, όπως επίσης και στην περιοχή του Σολωμού. Μέχρι στιγμής αυτά μπορέσαμε να δούμε, οι ζημιές θα παρακολουθούνται, είδαμε επίσης ζημιές σε κάποιες πρώιμες ποικιλίες αμπελιού οι οποίες βρίσκονταν σε προχωρημένη έκπτυξη, κυρίως στην περιοχή του Ζευγολατιού.

ΑγροΤύπος
ΕΛΓΑ: Τέσσερις στους δέκα παραγωγούς δεν έχουν καταβάλει τις εισφορές για το 2015 Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: