ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Λομπίστρια της βιομηχανίας τροφίμων διορίστηκε υψηλόβαθμο στέλεχος της Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ


Στέλεχος της Βρετανικής Ένωσης των Βιομηχανιών Τροφίμων και Ποτών διόρισε η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας των Τροφίμων στη θέση του Διευθυντή Επικοινωνίας.Σύμφωνα με την οργάνωση Παρατηρητήριο της Ευρώπης των Πολυεθνικών (Corporate Europe Observatory), τον Ιανουάριο του 2016 η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας των Τροφίμων ανακοίνωσε τον διορισμό της B. Gallani στη θέση της Διευθύντριας Επικοινωνίας της Αρχής.

Η Gallani, που αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα την 1η Μαΐου, είναι εξέχον στέλεχος της ένωσης των βρετανικών βιομηχανιών τροφίμων και ποτών τα τελευταία 8 χρόνια.

Παράλληλα, πριν διοριστεί, έχει αιτηθεί να αντιπροσωπεύει την Ευρωπαϊκή Βιομηχανία Τροφίμων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική καταγγελία του Corporate Europe Observatory, ο διορισμός ενός ατόμου με αυτό το προφίλ στη συγκεκριμένη θέση είναι «πολιτικά ακατανόητος» και ως εκ τούτου το Παρατηρητήριο έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στην Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας των Τροφίμων, σημειώνοντας πως «στην καλύτερη περίπτωση (η Επιτροπή) δεν αντιλαμβάνεται την πολιτική διάσταση των κινήσεών της ή, στην χειρότερη, δεν ενδιαφέρεται για την ανεξαρτησία της από τις επιχειρήσεις που είναι επιφορτισμένη να επιτηρεί».

Η Αρχή απάντησε ότι η Gallani είχε διατελέσει στέλεχος του βρετανικού ΕΦΕΤ μέχρι το 2007, οπότε και μεταπήδησε στην ένωση των βιομηχανιών του κλάδου, υπερασπιζόμενη τον διορισμό της λομπίστριας των βιομηχανιών των τροφίμων στη συγκεκριμένη θέση, ωστόσο, κατόπιν πίεσης, δεσμεύτηκε να δημοσιοποιήσει το «Πόθεν Έσχες» της Gallani ώστε να διαπιστωθεί ότι δεν προκύπτει ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων.

topontiki.gr
Λομπίστρια της βιομηχανίας τροφίμων διορίστηκε υψηλόβαθμο στέλεχος της Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: