ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Συνάντηση Πάνου Σκουρλέτη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ενέργειας της Ρουμανίας Cristian Busu


Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ενέργειας της Ρουμανίας Cristian Busu. Στη συνάντηση συμμετείχε ο ΓΓ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Τσίπρας. Οι πολιτικοί αξιωματούχοι των δύο χωρών πλαισιώθηκαν από συμβούλους τους, στελέχη των υπουργείων και υψηλόβαθμους εκπροσώπους των εταιρειών TRANSGAZ και ΔΕΠΑ.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι δυνατότητες και οι προοπτικές ενεργειακής συνεργασίας Ελλάδας – Ρουμανίας με έμφαση στον τομέα του φυσικού αερίου.

Ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε την στρατηγική σημασία του αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας IGB, καθώς μπορεί να αποτελέσει την βάση του «Κάθετου Διαδρόμου», που η ανάπτυξή του μπορεί να δημιουργήσει μια αμφίδρομη διαδρομή αερίου από και προς την Ρουμανία διαμέσου της Βουλγαρίας.

Κοινή ήταν η διαπίστωση για τις πολύ καλές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες και τα πραγματικά περιθώρια ανάπτυξης της ενεργειακής συνεργασίας τους.
Συνάντηση Πάνου Σκουρλέτη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ενέργειας της Ρουμανίας Cristian Busu Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: