ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την κτηματογράφηση ύψους 460 εκατ. ευρώ

 
Θα κτηματογραφηθούν περίπου 86 εκατομμύρια στρέμματα .Με το νέο διαγωνισμό προβλέπεται η ολοκλήρωση της κτηματογράφησης της χώρας το 2020 ώστε ο νέος θεσμός του κτηματολογίου να μπορέσει σταδιακά να αντικαταστήσει το σύστημα των υποθηκοφυλακείων Στον αέρα βρίσκεται από σήμερα 8 Απριλίου ο διαγωνισμός για την κτηματογράφηση του υπόλοιπου της χώρας - ΚΤΙΜΑ_16 προϋπολογισμό 460 εκατομμυρίων. Πρόκειται για την επαναπροκήρυξη του προηγούμενου διαγωνισμού (ΚΤΗΜΑ 13), με τον οποίο θα κτηματογραφηθούν περίπου 86 εκατομμύρια στρέμματα, έκταση που αντιστοιχεί στο 63,5% της ελληνικής επικράτειας. Με την ολοκλήρωση και αυτού του έργου κτηματογράφησης, αναμένεται να εγγραφούν στο Κτηματολόγιο άλλα 16,5 εκατομμύρια δικαιώματα.

Ο διαγωνισμός διενεργείται μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) και αφορά στην ανάθεση 32 συμβάσεων, που αντιστοιχούν σε διακριτές Περιφερειακές Ενότητες της χώρας. Οι προϋπολογισμοί των επιμέρους συμβάσεων κυμαίνονται από 3 έως 24 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η διάρκειά τους είναι 40 μήνες.

Οι τεχνικές προδιαγραφές που συνοδεύουν το διαγωνισμό αυτό συμπυκνώνουν τη μακροχρόνια εμπειρία της ΕΚΧΑ ΑΕ και του τεχνικού κόσμου, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν ένα έργο κτηματογράφησης υψηλής ποιότητας. Επίσης, ο αριθμός και οι επιμέρους προϋπολογισμοί των συμβάσεων σε συνδυασμό με την προβλεπόμενη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των προσφορών του διαγωνισμού, αναμένεται ότι θα εξασφαλίσουν τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του μελετητικού δυναμικού της χώρας αλλά και υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των υποψηφίων αναδόχων σχημάτων.

Με το νέο διαγωνισμό προβλέπεται η ολοκλήρωση της κτηματογράφησης της χώρας το 2020 ώστε ο νέος θεσμός του κτηματολογίου να μπορέσει σταδιακά να αντικαταστήσει το σύστημα των υποθηκοφυλακείων σε κάθε περιοχή της επικράτειας. Σε συνδυασμό και με το έργο των δασικών χαρτών, το Κτηματολόγιο συνιστά το πλαίσιο διασφάλισης της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, το υπόβαθρο για άσκηση κάθε χωρικής πολιτικής και πολιτικής προστασίας του περιβάλλοντος.

newmoney.gr
Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την κτηματογράφηση ύψους 460 εκατ. ευρώ Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 1:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: