ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Από τους 321 Έλληνες βουλευτές και ευρωβουλευτές απάντησαν μόνον 5 για την ΤΤΙΡ!Όπως φαίνεται οι υπόλοιποι 316 είχαν δουλειές, ανειλημμένες υποχρεώσεις κι έτσι μέχρι στιγμής δεν εδέησαν να απαντήσουν στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace για το ποια είναι η δημόσια στάση τους απέναντι στη Διατλαντική Εμπορική Εταιρική Σχέση (TTIP) μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ καθώς και της αντίστοιχης με τον Καναδά (CETA).

Στην επιστολή της διεθνούς περιβαλλοντικής οργάνωσης μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, στις 16 Μαΐου, είχαν απαντήσει μόνον 5 και συγκεκριμένα 4 βουλευτές (Γεράσιμος Μπαλαούρας, Γεώργιος Δημαράς, Φρόσω Καρασαρλίδου από το ΣΥΡΙΖΑ και Μάξιμος Χαρακόπουλος από τη Νέα Δημοκρατία) και 1 ευρωβουλευτής (Κωνσταντίνα Κούνεβα από το ΣΥΡΙΖΑ).

Η Greenpeace, σκέφτεται να τους δώσει ένα ακόμα χρονικό περιθώριο μια και κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ότι οι εκπρόσωποι της Βουλής και της Ευρωβουλής είτε δεν θέλουν να τοποθετηθούν δημόσια είτε δεν θεωρούν το θέμα μείζον για να ασχοληθούν.

Να σημειωθεί ότι η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση με επιστολή της στις 4 Μαΐου ζήτησε από τους Έλληνες βουλευτές και ευρωβουλευτές προχωρήσουν σε δυο κινήσεις και συγκεκριμένα:

-Να απαιτήσουν τον τερματισμό των διαπραγματεύσεων για την TTIP καθώς και την απόλυτη διαφάνεια και δημοσιοποίηση όλων των σχετικών εγγράφων, παράλληλα με την έναρξη ενός δημόσιου και ανοιχτού διαλόγου για τη βελτίωση του εμπορίου.

-Να απαιτήσουν τον χαρακτηρισμό της CETA ως μεικτής συμφωνίας ώστε να συμμετέχουν στην ψήφισή της και τα εθνικά Κοινοβούλια και όχι μόνο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η πρωτοβουλία της Greenpeace ελήφθη μετά με την αποκάλυψη μεγάλου μέρους των εγγράφων των μυστικών διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ-ΕΕ από το ολλανδικό γραφείο της οργάνωσης, έγγραφα που καταδεικνύουν την τεράστια απειλή που αυτή η συμφωνία συνεπάγεται για τη δημοκρατία, το περιβάλλον και την υγεία μας.
topontiki.gr


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Από τους 321 Έλληνες βουλευτές και ευρωβουλευτές απάντησαν μόνον 5 για την ΤΤΙΡ! Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:15 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: