Η Άνθια Μακιντάιρ για την τεχνολογία στη γεωργία. Πρέπει να είμαστε έξυπνοι με την καλλιέργεια της γης

Η κλιματική αλλαγή, η αυξανόμενη ζήτηση σε τρόφιμα που προκύπτει από την παγκόσμια αύξηση του πληθυσμού και οι απειλές για το περιβάλλον,...Η κλιματική αλλαγή, η αυξανόμενη ζήτηση σε τρόφιμα που προκύπτει από την παγκόσμια αύξηση του πληθυσμού και οι απειλές για το περιβάλλον, αποτελούν τις μεγάλες προκλήσεις του σήμερα αλλά και του μέλλοντος. Η Άνθια Μακιντάιρ (Μεταρρυθμιστές, Βρετανία), απάντησε αυτή την εβδομάδα, σε ερωτήσεις των φίλων του ΕΚ στο Facebook.

Στην ολομέλεια του Ιουνίου στο Στρασβούργο, οι ευρωβουλευτές ψήφισαν έκθεση πρωτοβουλίας για τις τεχνολογικές λύσεις για μια βιώσιμη γεωργία στην ΕΕ, που επικεντρώνεται στην τεχνολογική καινοτομία ως βασική απάντηση στην πρόκληση της αύξησης της γεωργικής παραγωγικότητας με βιώσιμο τρόπο.

Η καινοτομία και η τεχνολογία αποτελούν βασικά στοιχεία της γεωργίας. "Δεν αφορά ένα συγκεκριμένο τομέα γεωργίας, ούτε γίνεται σε πολύ μεγάλη κλίμακα. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι αγρότες θα επωφεληθούν από την τεχνολογία", δήλωσε η Άνθια Μακιντάιρ, η οποία ενθάρρυνε τη συνεργασία ανάμεσα στους επιστήμονες και τους αγρότες, λέγοντας ότι "θέλω πολύ να δω τους αγρότες να δημιουργούν πράγματα, να ωφελούνται από την τεχνολογία αλλά και να δείχνουν το δρόμο, αναδεικνύοντας συγκεκριμένα προβλήματα".

Η έκθεση εντοπίζει τους τομείς, που πρέπει να ενθαρρύνονται και να υποστηρίζονται από την έρευνα, όπως για παράδειγμα οι τεχνικές αναπαραγωγής των φυτών.

Η Μακιντάιρ τόνισε επίσης, τη σημασία τη διαχείρισης των υδάτων, λέγοντας ότι "είναι τρομακτικό το ότι η γεωργία καταναλώνει το 70% του νερού παγκοσμίως (...)Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να βελτιωθεί η αναπαραγωγή των καλλιεργειών, ώστε να απαιτούν λιγότερο νερό και μετά να εξετάσουμε την ακρίβεια των τεχνικών άρδευσης".

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]