Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Πατάτες με ζαμπόν στο φούρνο


Πατάτες με ζαμπόν και μοτσαρέλα στο τηγάνι. Μια εύκολη, απλή συνταγή ακόμα και για αρχάριους, με πατάτες σε κυβάκια εμπλουτισμένες με ζαμπόν και μοτσαρέλα για να απολαύσετε ένα πλούσιο και γευστικότατο πιάτο.

Υλικά συνταγής
  • 400 γρ. πατάτες
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 200 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε μικρούς κύβους 
  • 100 γρ. ζαμπόν μπούτι κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  • αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  1. Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βράζετε με τη φλούδα τους μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις στραγγίζετε και μόλις μισοκρυώσουν αφαιρείτε τη φλούδα τους και τις κόβετε σε μικρούς κύβους.
  2. Τοποθετείτε σε μπολ τους κύβους πατάτας, προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα, τους κύβους ζαμπόν, τη τριμμένη φρυγανιά και τα 3/4 κύβους παρμεζάνας, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά. 
  3. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα λαδωμένο στρογγυλό ταψάκι (ή τηγάνι που να μπαίνει στο φούρνο) με διάμετρο βάσης 18 εκ. Σκεπάζετε το ταψάκι με λαδόκολλα και το ψήνετε σε προθερμασμένο στου 180 βαθμούς φούρνο για 15-20 λ.
  4. Στη συνέχεια, αφαιρείτε τη λαδόκολλα ρίχνετε από πάνω τα υπόλοιπα 1/4 κυβάκια μοτσαρέλας που έχετε κρατήσει, και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 5 λ μέχρι να λιώσει καλά η μοτσαρέλα. Το αφαιρείτε από το φούρνο το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. 

Sintayes.gr
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Πατάτες με ζαμπόν στο φούρνο Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Τεχνολόγος Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.