Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Σοκολατένιος κορμός με καραμελωμένα αμύγδαλα


Σοκολατένιος κορμός με καραμελωμένα αμύγδαλα. Μια εύκολη συνταγή για ένα απλό, δροσερό, νόστιμο σοκολατένιο γλύκισμα ψυγείου, για όλη την οικογένεια και όλες τις ώρες.

Υλικά συνταγής
  • Για το σοκολατένιο κορμό:
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 450 γρ. μπισκότα πτι μπερ
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 80 γρ. κονιάκ
  • 50 γρ. κακάο
  • 2 αυγά
  • Καραμελωμένα αμύγδαλα:
  • 150 γρ. αμύγδαλα αποφλοιωμένα
  • 150 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση συνταγής
  1. Για το σοκολατένιο κορμό: Λιώνουμε το βούτυρο, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το κακάο και το κονιάκ ανακατεύοντας συνεχώς.
  2. Σε μία παραλληλόγραμμη φόρμα του κέικ στρώνουμε μία μεμβράνη. Στο κάτω μέρος βάζουμε μία στρώση από ολόκληρα μπισκότα, μία δόση κρέμας και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία έως ότου τελειώσουν όλα τα υλικά τελειώνοντας με μπισκότα.
  3. Αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες και ξεφορμάρουμε τραβώντας τη μεμβράνη. Την ξεκολλάμε από το γλυκό και καλύπτουμε με τα καραμελωμένα αμύγδαλα.
  4. Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχουμε βάλει στη φωτιά να κάψει, ρίχνουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη. Όταν λιώσει όλη η ζάχαρη και πάρει σκούρο χρώμα ρίχνουμε ζεστά τα αμύγδαλα, ανακατεύουμε και απλώνουμε σε μια λαδόκολλα να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν σπάμε σε κομμάτια. 

glykes-alchimies.gr
Sintayes.gr

 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Σοκολατένιος κορμός με καραμελωμένα αμύγδαλα Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Τεχνολόγος Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.