Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Κεφτεδάκια με σάλτσα μανιταριών & αφράτο πουρέ


Κεφτεδάκια σε σάλτσα μανιταριών σερβιρισμένο με αφράτο πουρέ. Πεντανόστιμο πιάτο για να απολαύσετε με την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας ένα υπέροχο γεύμα ή δείπνο. 

Υλικά συνταγής
  • Κεφτεδάκια τηγανιτά [βλέπε υλικά & συνταγή εδώ]
  • Για τη σάλτσα μανιταριών:
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. μανιτάρια φρέσκα σε φέτες
  • 1/2 φλ. τσαγιού άσπρο ξερό κρασί
  • 3 κ.σ. αλεύρι ή κορν φλάουερ [*]
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κρέατος ή κότας
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο +2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 γεμάτο κ.γ. κάρυ
  • 1 κοφτό κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι πιπέρι
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
  • Για το πουρέ: Βλέπε υλικά και συνταγή εδώ
Εκτέλεση συνταγής
  1. Για τα κεφτεδάκια: Φτιάχνετε τα κεφτεδάκια, τα τηγανίζετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής και τα αφήνετε στην άκρη.
  2. Για τη σάλτσα: Ζεσταίνετε τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ή σε πλατιά ρηχή κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει και μαλακώσει. Προσθέτετε τις 2 κ.σ. βούτυρο, τα μανιτάρια σε φέτες, αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με το κάρυ και τη πάπρικα και σοτάρετε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, σε μέτρια θερμοκρασία για άλλα 5-6 λ μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Σβήνετε με το κρασί και μόλις πάρει βράση, προσθέτετε και το ζωμό κρέατος, σκεπάζετε το τηγάνι και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία να σιγοβράσει για 3-4 λ. Διαλύετε το αλεύρι ή το κορν φλάουερ σε 8 κ.σ. κρύο νερό και το ρίχνετε στο τηγάνι.
  4. Προσθέτετε τα κεφτεδάκια, ανακατεύετε και σιγοβράζετε για 4 λ. Προσθέτετε το γάλα, τη κρέμα γάλακτος και σιγοβράζετε για άλλα 2 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρώς. Ανακινείτε τη κατσαρόλα και κατεβάζετε από τη φωτιά.
  5. Για το πουρέ: Φτιάχνετε το πουρέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Σερβίρετε με αφράτο πουρέ και γαρνίρετε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
[*] Αυξομειώστε τη ποσότητα του αλευριού ή κορν φλάουερ ανάλογα με το πόσο πηχτή θέλετε τη σάλτσα σας. Εναλλακτικά μειώστε το αλεύρι ή κορν φλάουερ και να προσθέσετε μαλακό τυρί κρέμα.  

Sintayes.gr
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Κεφτεδάκια με σάλτσα μανιταριών & αφράτο πουρέ Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by ''Τεχνολόγος'' Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.