Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Σοκολατένιο γλύκισμα ψυγείου με σύκα


Μια πανεύκολη, για αρχάριους, συνταγή για ένα πεντανόστιμο γλύκισμα χωρίς ψήσιμο, με σοκολάτα, σύκα, μπισκότα και φιστίκια Αιγίνης. Τόσο απλό στη παρασκευή του τόσο υπέροχο στη γεύση του. Δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής
  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε κομματάκια
  • 250 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών (35-36%)
  • 200 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ ή digestive, κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 370 γρ. σύκα καθαρισμένα κομμένα στα 4 ή 5 
  • 170 γρ. σταφίδες ξανθές (ή αποξηραμένα φρούτα επιλογής σας ψιλοκομμένα)
  • 130 γρ. φυστίκια Αιγίνης ανάλατα
Εκτέλεση συνταγής
  1. Καθαρίζετε τα σύκα τα κόβετε σε κομμάτια και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίζουν. Παίρνετε ένα ταψάκι με διάσταση βάσης 16 x 26 εκ. το βουτυρώνετε και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος φροντίζοντας το χαρτί να προεξέχει περιμετρικά για να το ξεφορμάρετε εύκολα. 
  2. Λιώνετε, σε μέτριο μπολ, σε μπεν μαρί τα κομμάτια κουβερτούρας μαζί με τη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Το αφαιρείτε από το μπεν μαρί και το αφήνετε στην άκρη για 10 λ περίπου, ανακατεύοντας ανά διαστήματα να χλιαρύνει.
  3. Μόλις χλιαρύνει προσθέτετε τα μπισκότα, τα σύκα, τις σταφίδες και τα φιστίκια και ανακατεύετε απαλά μέχρι να ενσωματωθούν και κατανεμηθούν ισομερώς τα υλικά. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι, ισιώνετε την επιφάνειά του με το πίσω μέρος ενός μεγάλου κουταλιού και το βάζετε στο ψυγείο για 4-5 ώρες ή μέχρι να παγώσει και σφίξει καλά. Το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. 

Sintayes.gr
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Σοκολατένιο γλύκισμα ψυγείου με σύκα Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Τεχνολόγος Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.