Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μπιφτέκια στο φούρνο με ντομάτα & φέτα



Μια συνταγή για ένα πολύ νόστιμο και εύκολο φαγητό.  Μπιφτέκια στο φούρνο με ντομάτα και τυρί φέτα. Απολαύστε τα με σαλάτα, τζατζίκι με πατατούλες τηγανιτές ή χάμπουργκερ.

Υλικά συνταγή
  • 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μικρή ώριμη ντομάτα, τριμμένη
  • 2 κρεμμύδια, τριμμένα
  • 2/3 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • 1 αβγό
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξίδι 
  • Αλάτι – πιπέρι
  • 1 ντομάτα, κομμένη σε φέτες για επικάλυψη
  • 100 γρ. τυρί φέτα κομμένη σε φέτες για επικάλυψη
Εκτέλεση συνταγής
  • Προσθέστε σε ένα μεγάλο μπολ, το μοσχαρίσιο κιμά, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά με τα χέρια σας ή με το “γάντζο” του μίξερ χειρός. Εάν το μείγμα είναι πολύ κολλώδες προσθέσετε λίγο περισσότερο τριμμένη φρυγανιά (ή λίγο νερό αν είναι στεγνό). Όσο περισσότερο ζυμώσετε [10′ περίπου αν έχετε χρόνο και υπομονή] τόσο πιο αφράτα θα γίνουν τα μπιφτέκια σας.
  • Όταν τελειώσετε, βάλτε το μείγμα στο ψυγείο να “ξεκουραστεί” για περίπου 10 λεπτά, ενώ προθερμαίνετε το φούρνο στους 200C.
  • Βγάζετε το μείγμα από το ψυγείο, το ζυμώνετε άλλη μια φορά και πλάθετε μπιφτέκια. Τα βάζετε σε λαδωμένο ταψί και ψήνετε για 18′ -20′ περίπου. Τα βγάζετε από το φούρνο και τοποθετείτε πάνω από κάθε μπιφτέκι μια φέτα ντομάτας και πάνω από τη ντομάτα μια φέτα τυρί φέτα. Ξαναβάζετε στο φούρνο και ψήνετε για 7′ ακόμα.
  • Τα βγάζετε από το φούρνο πασπαλίζετε τη φέτα με λίγο λάδι και ρίγανη και τα σερβίρετε με σαλάτα εποχής ή πατάτες τηγανιτές.

Sintayes.gr
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Μπιφτέκια στο φούρνο με ντομάτα & φέτα Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Τεχνολόγος Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.