Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Cheesecake με γλυκό κουταλιού βύσσινο


Το πιο ακαταμάχητο και νοστιμότατο cheesecake που δοκιμάσατε ποτέ. Μια πολύ απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή για, το καλύτερο από όλα, cheesecake, με σίγουρη γαστρονομική απόλαυση σε όσους το δοκιμάσουν. Εντυπωσιάστε τους…

Υλικά συνταγής
  • Για τη βάση:
  • 125 γρ. μπισκότα digestive 
  • 75 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Για τη γέμιση cheesecake:
  • 300 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 250 ml κρέμα γάλακτος πλήρης (35-36% λιπαρά)
  • Για το γαρνίρισμα:
  • 250-300 γρ. γλυκό κουταλιού βύσσινο
Εκτέλεση συνταγής
  1. Για τη βάση: Θρυμματίζετε σε σκόνη τα μπισκότα digestive σε ένα μπλέντερ ή μούλτι. Προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα, μέχρι να έχετε ένα μείγμα σαν υγρή άμμο. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψάκι 23 εκ. με αποσπώμενη βάση και το στρώνετε ισομερώς, πατώντας το ελαφρώς στη βάση και περιμετρικά στα τοιχώματα για να σχηματιστεί μια μικρή κορυφογραμμή. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει.
  2. Για τη γέμιση cheesecake: Σε ένα μπολ χτυπάτε με καθαρό μίξερ τη κρέμα γάλακτος σε ελαφριά σαντιγί. Σε άλλο μπολ βάζετε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας και το χυμό λεμονιού και τα χτυπάτε μέχρι να έχετε ένα λείο αφράτο μείγμα. Προσθέτετε την ελαφριά σαντιγί στο μείγμα τυριού και χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα για 1/2 λ να ενσωματωθεί καλά.
  3. Στρώνετε το μείγμα γέμισης πάνω από τη βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και βάζετε το cheesecake στο ψυγείο για 3 τουλάχιστον ώρες στο ψυγείο να παγώσει καλά. Μπορείτε να το αφήσετε και ένα ολόκληρο βράδυ.
  4. Για το γαρνίρισμα: Όταν πρόκειται να σερβίρετε το cheesecake, το μεταφέρετε σε πιατέλα το περιχύνετε με το γλυκό κουταλιού βύσσινο, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. 
Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Cheesecake με γλυκό κουταλιού βύσσινο Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Τεχνολόγος Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.